VIDEO Dortmund - Bayern 1-2: Munchen e în delir! Robben a decis finala Ligii Campionilor cu un gol în minutul 89

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bavarezii au fost dominaţi în prima repriză. După pauză însă, au controlat jocul, au deschis scorul, au fost egalaţi, dar s-au impus, meritat, după un moment de magie produs de mijlocaşul olandez. Bayern Munchen e campioana Europei pentru a cincea oară în istorie.

Bayern Munchen şi-a respectat statutul de favorită şi s-a impus, scor 2-1, în finala găzduită de Londra, pe Stadionul „Wembley“. Totuşi, până să-şi adjudece trofeul, campioana Germaniei a suferit destul în faţa echipei care s-a clasat pe locul 2 în întrecerea internă. Echipa lui Jurgen Klopp a avut un debut de meci furtunos, cu cinci cornere şi două şanse uriaşe de gol, în primul sfert de oră!

Bavarezii au avut nevoie de 26 de minute pentru a echilibra jocul şi pentru a da un semn de viaţă. Lovitura de cap a lui Mandzukici a fost deviată în bară de Weidenfeller, în timp ce Robben a irosit şi el două ocazii uriaşe şi părea că, la fel ca în sezonul trecut, va fi „oaia neagră“ a echipei prin ratările sale în momentele decisive.

Olandezul a dovedit însă, după pauză, că în fotbal, la fel ca în viaţă, totul se poate schimba dintr-un moment în altul. Din vestiar, a ieşit un Robben care din ratangiul finalei s-a transformat în omul finalei. Mai întâi, l-a servit perfect pe Mandzukici pentru golul de 1-0 (60), iar apoi a trimis trofeul la Munchen cu un gol în minutul 89!

Între cele două goluri ale bavarezilor a fost reuşita Dortmund-ului, Gundogan transformând un penalty în minutul 67.

Totuşi, din momentul în care scorul a devenit egal, pe teren a existat o singură echipă: Bayern Munchen. Elevii lui Jurgen Klopp au căzut fizic, după un pressing sufocant în prima repriză, iar Bayern a fost răsplătită pentru jocul ei mult mai consistent.

Bayern Munchen e regina Europei, după ce câştigase deja titlul în Germania. Urmează finala Cupei Germaniei cu Stuttgart, la 1 iunie. Astfel, bavarezii pot realiza un triplu fabulos, înainte ca Pep Guardiola să preia echipa de la Jupp Heynckes, antrenorul de 68 de ani care a creat cea mai bună echipă de fotbal din lume şi care a făcut ceea ce trebuia să facă Pep: să câştige Liga Campionilor.

5

trofee de Liga Campionilor are Bayern Munchen în vitrină: 1974, 1975, 1976, 2001, 2013

VEZI GOLURILE MECIULUI

Min 90+3: Scor final: Dortmund - Bayern 1-2

Min 89 - GOOOL BAYERN!!! Robben a marcat golul care, foarte probabil, va trimite trofeul la Munchen.

Min 88 - O „torpilă“ expediată de Schweinsteiger a fost trimisă incredibil în corner de portarul Dortmund-ului. 

Min. 85 - Posesia balonului e în favoarea celor de la Bayern: 58% - 42%

Min. 76 - Şutul fabulos al lui Alaba e scos din vinclu de Weidenfeller.

Min. 72 - Cea mai tare intervenţie din acest sezon al Ligii Campionilor. Subotici a respins de pe linia porţii un balon pe care scria „2-1 pentru Bayern“.

Min 67 - GOOOL DORTMUND! Gundogan a transformat sigur lovitura de la 11 metri, după un fault în careu comis de Dante.

Min 66 - Penalty pentru Dortmund! 

Min 60 - GOOOL BAYERN! Robben l-a servit perfect pe Mandzukici, care a deschis scorul.

Min. 56 - Meciul s-a mai liniştit. Multe faulturi de ambele părţi.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45 - Pauză: scorul e 0-0.

Min. 43 - Robben a şutat în faţa lui Weidenfeller, singur cu portarul Dortmund-ului. 

Min. 37 - Cap Muller, milimetric pe lângă bară după un corner pentru Bayern!

Min. 35 - Lewandowski a trecut pe lângă deschiderea scorului din poziţie de unu contra unu cu Neuer.

Min. 31 - Robben a fost la un pas de gol, dar Weidenfeller a trimis în corner miraculos. 

Min. 26 - Prima ocazie uriaşă pentru Bayern. Lovitura de cap a lui Mandzukici a fost respinsă în bară de Weidenfeller! Din corner, Javi Martinez a ratat şi el şansa de a deschide scorul. 

Min. 19 - Contraatac fulger pentru Dortmund. Reus a şutat periculos, dar Neuer, pe post, a trimis în corner, al cincilea pentru Borussia până acum.

Min. 15 - Dortmund a început mult mai bine finala. Outsiderii domină partida. Borussia a avut patru cornere în primul sfert de oră şi o ocazie uriaşă de gol.

Min. 1 - Meciul a început.

Nemţii stăpânesc Europa fotbalistică. Dovada? Campioana Bundesligii, Bayern Munchen, şi vicecampioana Borussia Dortmund au spulberat supremaţia spaniolă, trecând de Barcelona, respectiv Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor. Acum, urmează marea finală. Se va respecta ierarhia din Bundesliga şi pe Wembley? Bookmakerii ne transmit asta, iar Bayern e marea favorită. 

Iată echipele de start, care se vor înfrunta, în ultimul act al Ligii Campionilor:

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotici, Hummels, Schmelzer - Bender, Gundogan - Błaszczykowski, Reus, Großkreutz - Lewandowski.

Antrenor: Jurgen Klopp

Rezerve: Langerak, Leitner, Kehl, Kirch, Sahin, Felipe Santana, Schieber

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger, Javi Martinez - Robben, Muller, Ribery - Mandzukici. 

Antrenor: Jupp Heynckes

Rezerve: Starke, Van Buyten, Luis Gustavo, Timosciuck, Shaqiri, Pizarro, Gomez


CITEŞTE TOTUL DESPRE FINALA LIGII CAMPIONILOR

Dortmund - Bayern. Goalkeeper-ul bavarezilor: „Dreptul să ţii trofeul în mână este un vis şi un sentiment fenomenal“

Borussia Dortmund - Bayern München: 1-2 / Bayern München a învins Borussia Dortmund şi a cucerit trofeul Champions League la finalul unui sezon aproape de perfecţiune.

Dortmund - Bayern. Bavarezii nu se opresc după câştigarea Champions League: „Vrem tripla!“

Borussia Dortmund - Bayern München: 1-2 / Bayern München a cucerit sâmbătă trofeul Champions League, la finalul unui meci decis de bavarezi în ultimele minute de joc.

Dortmund - Bayern. Jupp Heynckes: „A început o nouă eră în fotbal, sub dominaţia lui Bayern“

Borussia Dortmund - Bayern München: 1-2 / Bayern München a câştigat sâmbătă trofeul Champions League după ce a învins Borussia Dortmund, iar reuşita bavarezilor este privită de antrenorul echipei drept începutul unei dominaţii în fotbalul european.

Borussia - Bayern. Jürgen Klopp: „Le-am spus jucătorilor mei că vor reveni într-o altă finală“

Borussia Dortmund - Bayern München: 1-2 / Bayern München şi-a adjudecat sâmbătă trofeul Champions League în ultimele minute ale meciului, în timp ce Borussia Dortmund a pus capăt visului european.

Dortmund - Bayern. Reacţia lui Robben, marcatorul golului decisiv pentru trofeul Champions League câştigat de Bayern

Borussia Dortmund - Bayern München: 1-2 / Bayern München a câştigat sâmbătă finala Champions League în faţa celor de la Borussia Dortmund. Unul dintre marcatorii meciului, Arjen Robben, a mărturisit că încă nu conştientizează importanţa realizării echipei bavareze.

VIDEO Povestea evazionistului Uli Hoeness, marele câştigător al Ligii Campionilor, şi legătura sa cu Angela Merkel

Angela Merkel, îmbrăcată cu un sacou violet superb, ajunge pe Stadionul Wembley. Aici s-a jucat finala Ligii Campionilor, dintre Bayern şi Borussia. Îşi face loc printre VIP-uri. Într-o lume a bărbaţilor - cea a fotbalului - toţi se ridică în picioare să salute cancelarul Germaniei.

VIDEO Bayern Munchen, campioana finalelor pierdute: cum au ratat nemţii printre degete cinci trofee ale Ligii Campionilor

Feyenoord (1982), Viena (1987), Barcelona (1999), Santiago Bernabeu (2010), Munchen (2012)... Aici s-au jucat cele cinci finale ale Ligii Campionilor pe care Bayern le-a pierdut, deşi a pornit de fiecare dată ca mare favorită.

VIDEO Dortmund - Bayern 1-2: Munchen e în delir! Robben a decis finala Ligii Campionilor cu un gol în minutul 89

Bavarezii au fost dominaţi în prima repriză. După pauză însă, au controlat jocul, au deschis scorul, au fost egalaţi, dar s-au impus, meritat, după un moment de magie produs de mijlocaşul olandez. Bayern Munchen e campioana Europei pentru a cincea oară în istorie.

VIDEO Bătăi pe străzile Londrei, în pragul primei „finale germane” din istoria Ligii Campionilor

Londra a fost scena unor „bătăi izolate” între suporterii Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, anunţă „The Guardian”, pe măsură ce 100.000 de microbişti germani au luat cu asalt străzile capitalei britanice, în pragul finalei Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite