Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei. Cine a completat podiumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Astfel, Hamilton a obţinut al 54-lea succes din carieră, al cincilea la Shanghai şi primul din acest sezon.

El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari (+6.250 secunde) şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull (+45.192). Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull, +46,035) a trecut linia de sosire al patrulea, înaintea finlandezilor Kimi Raikkonen (Ferrari, +48.076) şi Valtteri Bottas (Mercedes, +48.808), clasaţi pe poziţiile 5, respectiv 6. Pe locurile 7-10 au încheiat cursa de la Shanghai spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso, +1:12.893), danezul Kevin Magnussen (Haas, +1 tur), mexicanul Sergio Perez şi francezul Esteban Ocon (ambii Force India, +1 tur).

Hamilton a plecat, duminică, de pe prima poziţie a grilei de start, urmat de Vettel, Bottas, Raikkonen şi Ricciardo. A fost pole-position-ul cu numărul 75 din 150 de starturi pentru echipa Mercedes, a anunţat News.ro. Pe o pistă umedă, din cauza căreia majoritatea piloţilor a "încălţat" pneuri internediare, britanicul a pornit foarte bine la stingerea luminilor roşii şi s-a instalat la conducere. În Top 5, doar Ricciardo l-a depăşit pe Raikkonen în primul tur.

Două accidente au "agitat" plutonul de piloţi în primele tururi ale cursei chineze. Mai întâi, canadianul Lance Stroll de la Williams a ieşit în decor şi a provocat arborarea safety car-ului virtual, în turul 2/56. Vettel a intrat la boxe să înlocuiască pneurile intermediare cu cele slick şi a coborât de pe locul 2 pe 6. Şi alţi piloţi au trecut pe la standuri, însă Hamilton a rămas pe pistă. Plecat de pe 16 în cursă din cauza unor probleme în calificări, Verstappen a "erupt către primele locuri. În turul al doilea, el era deja pe 11, iar când s-a reluat cursa după sc virtual, urcase pe 5. Cursa a fost neutralizată din nou, cu safety car, în turul al patrulea, în urma accidentului suferit de italianul Antonio Giovinazzi de la Sauber. De data aceasta, toţi piloţii care mai aveau intermediare au trecut pe slick-uri, inclusiv Hamilton. Britanicul şi-a păstrat poziţia de lider, urmat de Ricciardo, de Raikkonen şi de Verstappen. Înainte ca safety car-ul să iasă de pe pistă, Bottas şi-a răsucit monopostul în timp ce efectua manevrele pentru menţinerea pneurilor în temperatură şi a coborât de pe locul 5 pe 12.

La reluarea competiţiei, Hamilton s-a distanţat fără probleme de restul piloţilor şi a controlat cursa până la final. Verstappen a trecut de Raikkonen (turul 8) şi de Ricciardo şi a ajuns pe locul secund, în turul 11. Vettel i-a depăşit şi el pe Raikkonen (turul 20) şi Ricciardo (22) şi apoi a profitat de o mică eroare a tânărului olandez, întrecându-l şi pe acesta (29). A fost ultimul lucru important pe care a putut să-l facă la Shanghai germanul de la Ferrari, câştigător al primei etape, în Australia. Vettel nu s-a putut apropia de Hamilton, dar nici nu i-a fost ameninţată poziţia. Verstappen a fost "eroul" zilei, după ce a reuşit să-şi păstreze locul pe podium, în ciuda atacurilor destul de insistente ale colegului său, în ultimele 8-10 tururi. Bottas nu a reuşit să recupereze mai mult de locul 6, încheind aproape de Ricciardo şi de Raikkonen. Astfel, Hamilton a obţinut al 54-lea succes din carieră, al cincilea la Shanghai şi primul din acest sezon. La McLaren-Honda problemele de fiabilitate continuă, niciunul dintre piloţii echipei de la Woking, Fernando Alonso şi Stoffel Vandoorne, nereuşind să treacă linia de sosire.

În acest moment, clasamentul piloţilor (primele zece locuri), este următorul:

1-2. Sebastian Vettel  43 de puncte;

Lewis Hamilton 43;

3. Max Verstappen 25;

4. Valtteri Bottas 23;

5. Kimi Raikkonen 22;

6. Daniel Ricciardo 12;

7. Carlos Sainz jr. 10

8. Felipe Massa 8;

9. Sergio Perez 8;

10. Kevin Magnussen 4.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Mercedes  66 de puncte;

2. Ferrari  65;

3. Red Bull  37;

4. Toro Rosso  12;

5. Force India 10;

6. Williams  8;

7. Haas  4;

8-10. Renault, McLaren-Honda, Sauber  0.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Bahrainului, va avea loc la 16 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite