Juventus a tranşat returul cu Celtic. Quagliarella a calificat-o pe campioana Italiei în sferturile Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabio Quagliarella, unul dintre marcatorii lui Juventus în returul cu Celtic FOTO Reuters
Fabio Quagliarella, unul dintre marcatorii lui Juventus în returul cu Celtic FOTO Reuters

Juventus a învins-o joi pe Celtic în returul disputat pe teren propriu şi s-a calificat în sferturile Champions League. Victoria italienilor a fost adusă de Alessandro Matri şi Fabio Quagliarella, marcatorii partidei.

Juventus a dus la bun sfârşit ceea ce începuse în prima manşă a optimilor Champions League, când a învins-o pe Celtic cu 3-0, în deplasare. Formaţia lui Antonio Conte s-a impus şi în returul de pe teren propriu, unde a înscris de două ori.

Statistica a fost de partea lui Juventus încă de la începutul partidei, astfel încât liderul din Serie A nu mai cedase în cupele europene de aproape trei ani, moment din care a înregistrat opt victorii şi nouă remize.

Italienii nu au forţat în prima parte a jocului, iar scoţienii au dat impresia că s-au resemnat în privinţa calificării. 

Partida a căpătat vigoare în minutul 24, când Alessandro Matri a marcat de la cinci metri şi a majorat scorul general pentru Juventus. Opt minute mai târziu, Kris Commons încerca egalarea printr-un şut de la distanţă, însă Gianluigi Buffon a fost prezent. Până la pauză, Georgios Samaras a şutat paralel cu poarta, însă Gary Hooper nu a reuşit să preia mingea, iar scorul a rămas neschimbat.

Repriza a doua a debutat cu o accidentare pentru Celtic, care nu mai poate conta acum pe Adam Matthews, suspect de ruptură musculară. Juventus a preluat frâiele partidei şi Fabio Quagliarella a închis tabela în minutul 65, după ce a marcat din patru metri cu poarta goală. Scoţienii au mai avut câteva zvâcniri prin Samaras până la finalul meciului, însă Juventus a tranşat cea de-a doua manşă şi a izbutit calificarea în sferturile Champions League. După ce a învins-o pe Celtic, bilanţul echipei italiene însumează un singur meci pierdut din 30 disputate în Champions League pe teren propriu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite