JO 2016: victorie uriaşă pentru naţionala de handbal în jocul cu Spania, urmează un meci decisiv cu Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a făcut un meci mare contra Spaniei, a câştigat cu 24-21, şi speră la calificarea în sferturile de finală ale turneului olimpic.

În Grupa A de la turneul olimpic de handbal, România a bătut Spania, scor 24-21, după un meci mare al nţâionalei noastre.Cu Paula Ungureanu imperială în poartă, cu Neagu şi Geiger letale de la nouă metri, tricolorele au reuşit să încline în favoarea lor un meci care fost extrem de tensionat. Fetele noastre au condus la 6 goluri în minutul 38, s-au văzut egalate, dar au fost mai lucide pe final. 

Marcatoarele României au fost Neagu 9 goluri, Geiger 5, Buceschi 3, Brădeanu 2, Perianu 2, Chintoan 2, Vizitiu 1, iar pentru Spania s-au remarcat Martin 4 şi Pena 4 reuşite.

După două prestaţii dezamăgitoare, cu Angola şi Brazilia, fetele din naţionala de handbal au făcut două meciuri bune, cu Muntenegru şi Spania, amintind de ce s-a întâmplat la Mondialul din decembrie, când au început slab, dar s-au trezit la timp.

Calificarea nu e însă jucată. În acest moment, clasamentul grupei le se prezintă astfel: Brazilia 6 puncte, Norvegia 6, Spania, Angola şi România câte 4, Muntenegru niciunul. Se califică primele patru echipe ale grupei şi mai sunt de jucat partidele Muntenegru - Brazilia, Norvegia - România, Spania - Angola. 

Ca să fim siguri de calificare, trebuie să câştigăm sau să facem egal cu Norvegia, duminică seara (ora 22.40), dar putem merge mai departe şi cu o înfrângere (dacă Angola bate Spania). 

Fetele din echipa de spadă a României, medaliate cu aur, au fost şi ele în sală, întorcându-le favoarea handbalistelor, care le-au susţinut joi seara, în finala cu China. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite