Iniţiativă năstruşnică a LPF: Supercupă între câştigătoarele Cupei României şi Cupei Ligii, iar învingătoarea să joace în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă se adoptă propuenrea, câştigătoarea campionatului n-ar mai juca în Supercupa României
Dacă se adoptă propuenrea, câştigătoarea campionatului n-ar mai juca în Supercupa României

LPF va propune FRF ca Supercupa să se dispute între câştigătoarele Cupei României şi Cupei Ligii, iar învingătoarea să obţină dreptul de a participa în Liga Europa, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul general Justin Ştefan.

Iustin Ştefan a explicat că schimbarea modalităţii de disputare a Supercupei, în care în prezent se întâlnesc deţinătoarea titlului naţional şi câştigătoarea Cupei României, va creşte importanţa Cupei Ligii, competiţie nou înfiinţată. Pe de altă parte, în toate ţările din lume, câştigătoarea campionatului evoluează în Supercupă. 

"O propunere pe care o vom înainta este aceea ca Supercupa României să fie cea care dă participanta în Liga Europa. Iar Supercupa ar trebui să se joace între câştigătoarea Cupei României şi câştigătoarea Cupei Ligii. Vrem să creştem ca importanţă Cupa Ligii de aceea este necesar să i se dea şansa câştigătoarei de a participa într-o cupă europeană. Vom deschide un dialog cu UEFA pentru a întreba dacă este în regulă ca echipa câştigătoare a Supercupei să participe de pe ultimul loc oferit României în Liga Europa. În măsura în care răspunsul este pozitiv atunci vom înainta propunerea către Comitetul Executiv al FRF", a spus oficialul LPF.

În ceea ce priveşte schimbarea sistemului competiţional al Ligii I, Justin Ştefan a menţionat că un campionat cu 14 echipe este mai atractiv decât cel cu 18. "Restructurarea competiţiei este foarte importantă pentru că am văzut că în 18 echipe este din ce în ce mai greu. Am auzit argumente că România are 20 de milioane de locuitori, dar noi nu trebuie să ne raportăm doar la populaţie. Noi trebuie să ne raportăm la forţa economică a României, care este din ce în ce mai slabă, şi la interesul pentru fotbal. Analizând aceste două lucruri am considerat că un campionat cu 14 echipe este suficient. Mă bucură solidaritatea cluburilor pentru că au înţeles, mai presus de interesul individual, că astfel va fi mai bine pentru competiţia sportivă", a spus Ştefan.

Referitor la punctaj, LPF va susţine modelul belgian care prevede ca echipele să intre în play-off şi play-out cu jumătate din punctele câştigate în sezonul regulat. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite