Halep, pe urmele Serenei: românca bifează o mare performanţă pentru al doilea an consecutiv. Cum a reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a început 2015 în forţă, a avut un sezon de vară slab, dar e pe cale să încheie anul în mare formă. Răsplata a venit după victoria din turul I la US Open.

După finalele de la Toronto şi Cincinnati, Halep e principala favorită la câştigarea US Open, după Serena Williams.

Totuşi, românca a repetat obsedant că n-are nicio aşteptare la New York şi singurul ei obiectiv e să se califice, pentru a doua oară la rând, la Turneul Campioanelor. Din fericire pentru Halep, această ţintă a fost atinsă după turul I de la US Open.

La Singapore vor merge, între 25 octombrie şi 1 noiembrie, cele opt jucătoare care au adunat cele mai multe puncte în 2015. Liderul mondial, Serena Williams, şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campioanelor încă din luna iulie. 

Acum, ea a fost urmată de Simona Halep care, pe lângă victoria ei din turul I la US Open, a beneficiat şi de rezultatele urmăritoarelor. Cum Şarapova a abandonat din motive medicale, iar Safarova, Suarez Navarro şi Pliskova au pierdut în runda inaugurală, Simona nu mai poate cădea mai jos de locul 8 în ierarhia „Race To Singapore“, zisă şi „WTA Race“.

A jucat finala în 2014

Anul trecut, Halep a avut un turneu memorabil de final de sezon. În faza grupelor, a zdrobit-o pe Serena Williams, scor 6-0, 6-2, obţinând singurul ei succes de până acum în cele şapte confruntări cu americanca de 33 de ani. Apoi, în ultimul joc din grupă, cel cu Ana Ivanovici, Halep o putea elimina pe Serena, dacă ar fi cedat în două seturi cu sârboaica. A jucat însă corect, a pierdut în trei seturi, şi i-a permis liderului mondial să meargă în semifinale. Halep şi Williams s-au reîntâlnit în finala de la Singapore, iar de această dată Serena s-a impus, lejer, 6-3, 6-0. 

41 de victorii şi 11 înfrângeri a înregistrat Simona Halep în 2015, fiind depăşită doar de Serena Williams: 50 de victorii şi două eşecuri.

Cum arată ierarhia „Race To Singapore“ acum

1. S. Williams 9.295 pct.

2. Halep 4.965

3. Şarapova 4.321

4. Safarova 3.221

5. Kvitova 3.017

6. Suarez Navarro 2.905

7. K. Pliskova 2.850

8. Muguruza 2.828

9. Kerber 2.810

10. A. Radwanska 2.585

*Primele opt jucătoare vor merge în Singapore, între 25 octombrie şi 1 noiembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite