Halep, ultima şansă de a salva un sezon: Pe ce sume joacă la Linz şi cât poate urca în ierarhia mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Fără trofeu în acest sezon, ceea ce nu i s-a mai întâmplat din 2012, Simona joacă la „Upper Austria Ladies Linz“ (6-12 noiembrie), într-o încercare de a încheia anul cu un titlu WTA. Va avea însă parte de adversare extrem de puternice.

Pandemia de coronavirus are câştigători în toate domeniile, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când o criză loveşte omenirea.

În lumea tenisului, cei care au profitat de anularea marilor competiţii din China, de unde a plecat virusul SARS-CoV-2, au fost organizatorii turneelor mici din Europa. Pentru că, înainte de pandemie, în partea finală a sezonului, erau programate întrecerile WTA găzduite de „Ţara Marelui Zid“. Acum, în absenţa lor, crema tenisului feminin a rămas în Europa. Aşa a fost posibil să avem un Transylvania Open, la Cluj, cu zece jucătoare de Top 50. Asta deşi competiţia a fost de categoria WTA 250, cu premii totale de doar 235.238 de dolari. 

Iar acum, oraşul austriac Linz se pregăteşte de un turneu identic, cu nume la fel de mari. Printre care se vor afla Emma Răducanu (21 WTA), Simona Halep (22 WTA), Danielle Collins (30 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA) sau Irina Begu (60 WTA). Potrivit organizatorilor, şi o altă româncă, Gabriela Ruse (86 WTA), va fi la Linz, însă pe lista rezervelor. În caz că vreo sportivă aflată pe tabloul principal va fi în imposibilitatea de a evolua la Linz, Ruse poate fi promovată în turul I.

Digi Sport 2 va transmite turneul de la Linz.

Poate încheia anul în Top 20

Simona Halep (22 WTA) va evolua la Linz şi cu un ochi la clasamentul mondial. Pentru că acest turneu reprezintă ultima ei şansă de a încheia sezonul în Top 20. Asta în condiţiile în care, anul trecut, constănţeanca s-a aflat pe locul 2 în lume, în ultima ierarhie publicată de WTA. Acum, în cazul cel mai fericit, dacă va câştiga turneul de la Linz, Simona va primi 280 de puncte. Şi va ajunge la un total de 2.747 de puncte, urcând până aproape de locurile 15, 16 mondial şi în funcţie de ce vor face celelalte rivale din faţa sa.

Premiile puse în joc, la Linz

*Turul I (calificări): 887

*Turul II (calificări): 1.359

*Turul I: 1.855

*Turul II: 2.540

*Sferturi: 4.032

*Semifinale: 7.016

*Finalista: 11.290

*Campioana: 20.161

Sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite