Halep la Singapore: cu câţi bani a plecat Simona de la Turneul Campioanelor şi care va fi primul ei turneu din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Românca a părăsit Turneul Campioanelor la fel ca în 2015: a câştigat primul meci, le-a pierdut pe următoarele două. Cibulkova (8 WTA) s-a năpustit din primul game asupra unei adversare care a avut probleme mari în a se deplasa pe teren.

Simona Halep a ieşit pe teren în meciul cu Dominika Cibulkova (8 WTA), ştiind că o victorie cu 2-0 i-ar asigura prezenţa în semifinale. Cum s-ar spune însă la fotbal, românca a început meciul de la 0-1.

Cu genunchiul stâng puternic bandajat, constănţeanca de 25 de ani a fost doar o „umbră“ a jucătoarei care a spulberat-o pe Madison Keys (7 WTA) în prima zi. „Îşi trage genunchiul, atunci când încetineşte. Nu e sută la sută“, a remarcat şi Martina Navratilova, care a comentat partida pentru postul BT Sport. 

Dacă Halep a fost „şchioapă“, în schimb, de partea cealaltă a fileului s-a aflat o „bombă cu energie“: Dominika Cibulkova. Sportiva de 27 de ani a „zburat“ pe teren, impresionând comentatorul britanic al meciului: „Mi-e teamă să nu explodeze la cât de energică e!“.  Rezultatul? 3-0 pentru Cibulkova cu un raport halucinant al punctelor câştigate: 12-1! 

Cu un astfel de start, Simona n-a mai avut puterea de a reveni şi a cedat primul set în 29 de minute: 3-6. Dominarea adversarei a fost atât de clară, încât românca nici n-a mai apelat la Darren Cahill, deşi, în precedentele două partide, şi-a folosit repriza de „coaching“ în fiecare set.

Cibulkova, dezavantajată grosolan

Setul doi s-a jucat pe viaţă şi pe moarte, fiindcă exact aşa era şi pentru fiecare dintre combatante. Halep ştia că o înfrângere cu 0-2 o va elimina, indiferent de rezultatul meciului Kerber – Keys, iar Cibulkova, învinsă în primele ei două jocuri, ştia că doar o victorie cu 2-0 cu Halep o va menţine în cursa pentru semifinale.

Sportiva din Slovacia a început, la fel ca în primul set, cu un break. Doar că, de această dată, Simona a egalat. Până la 4-4 au mai urmat patru break-uri, câte două de fiecare parte. De aici până la final, Cibulkova a avut două adversare: Halep şi regulamentul strâmb din tenis.

*La 4-4 şi 40-30 pentru Cibulkova în game-ul al 9-lea, Dominika a trimis un retur câştigător pe care arbitrul l-a văzut afară. Cibulkova a cerut challenge şi s-a dovedit că decizia arbitrului a fost greşită. Potrivit regulamentului însă, punctul care ar fi dus scorul la 5-4 pentru Cibulkova nu i-a revenit sportivei din Slovacia. În schimb, punctul s-a rejucat. Şi altă anomalie: Halep şi-a primit primul serviciu înapoi, deşi la punctul judecat greşit de arbitru, ea era la serviciu doi!

*La 5-5 şi 30-30, Dominika a prins tuşa, însă arbitrul a strigat out. Cum Cibulkova nu mai avea niciun challenge, decizia greşită a arbitrului a rămas, deşi hawk-eye a dovedit că Dominika prinsese tuşa! Halep s-a dus la 40-30 şi apoi şi-a făcut serviciul.

A cedat la tie-break

În ciuda acestor decizii strigătoare la cer, Dominika a rămas stăpână pe ea şi a impins meciul în tie-break, făcându-şi serviciul uşor de fiecare dată, la 15.

În tie-break, Simona a condus cu 5-4, însă apoi a pierdut trei puncte la rând, meciul şi orice şansă de avansa în semifinale.

Explicaţiile Simonei

După meci, Halep a analizat partida cu Cibulkova, spunând că adversara a profitat de problemele ei medicale. „E foarte greu să joci accidentată, am fost dezamăgită, dar a trebuit să accept situaţia. Atât am putut să fac în aceste condiţii, mai ales că reverul nu mi-a funcţionat atât de bine din cauza problemei de la genunchi. Ea a văzut asta, mi-a trimis multe mingi pe backhand, iar mie nu mi-a fost prea uşor să împing în picior. Dar ea a jucat un tenis bun, a lovit cu putere fiecare minge, şi a meritat să câştige“, a spus românca, potrivit prosport.ro.

Întrebată pe cine o vede campioană la Singapore, Halep a spus: „Kuznetsova. Am văzut-o în meciul cu Pliskova şi e incredibilă! A venit de la Moscova, acolo unde a făcut o treabă minunată, iar aici joacă la fel de bine“.

153.000 de dolari şi 500 de puncte WTA va primi Simona Halep pentru rezultatele înregistrare la Singapore.   3 turnee WTA a câştigat Simona Halep în 2016: Madrid, Bucureşti şi Montreal.   1-7 ianuarie e perioada în care se va desfăşura turneul de la Shenzhen, primul pentru Halep în 2017.

Remember

Şi în 2015, Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, înregistrând o victorie şi două înfrângeri în grupe. Simona a bătut-o pe Pennetta (6-0, 6-3) în primul meci, însă apoi a cedat, pe rând, cu Şarapova (4-6, 4-6) şi cu Radwanska (6-7, 1-6). Ultima, venind după două eşecuri, s-a calificat în semifinale graţie succesului cu Halep, după care a luat trofeul. 

Cahill: „Te-ai descurcat de minune cu genunchiul ăsta“

Rămas în tribune în primul set, Darren Cahill a venit lângă Simona în setul secund, imediat după ce Halep a făcut 6-5 şi avea ocazia de a egala situaţia în meci, dacă s-ar fi impus pe serviciul adversarei. „Te-ai descurcat de minune, având în vedere situaţia genunchiului tău. Singura problemă e că stai prea mult pe spate şi ea intră în teren, profitând de acest lucru. Riscă mai mult la retur! Ţi-a mers bine backhand-ul în lung de linie. Cu cât stai mai retrasă, cu atât loviturile tale aterizează spre mijlocul terenului şi ea poate deveni agresivă cu forehand-ul. Nu contează dacă ratezi. Riscă la retur! Ai servit bine. Haide! Mai mult curaj. Joci foarte bine“, a spus australianul de 51 de ani. Vorbele sale n-au adus însă rezultatul la care a sperat. Cibulkova şi-a făcut serviciul la 15 şi apoi a câştigat tie-break-ul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite