Halep la Singapore: Cibulkova a fost „furată“ ca la uşa cortului, dar a rezistat. Cum a explicat jocul ei formidabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea din Slovacia a fost victima regulamentului strâmb. Chiar dacă a fost dezavantajată flagrant, ea nu şi-a pierdut cumpătul şi, la final, a povestit cum a reuşit să o învingă pe Halep.

Partida Halep – Cibulkova a arătat că tenisul s-a dezvoltat din punct de vedere financiar, ajungând şi un sport foarte popular, însă are carenţe mari în ceea ce priveşte regulamentul.

În setul doi, au existat două momente care au dezavantajat-o pe Dominika Cibulkova. Iată ce s-a întâmplat:

*La 4-4 şi 40-30 pentru Cibulkova în game-ul al 9-lea, sportiva din Slovacia a trimis un retur câştigător pe care arbitrul l-a văzut afară. Dominika a cerut challenge şi s-a dovedit că decizia arbitrului a fost greşită. Potrivit regulamentului însă, punctul care ar fi dus scorul la 5-4 pentru Cibulkova nu i-a revenit sportivei din Slovacia. În schimb, punctul s-a rejucat. Şi altă anomalie: Halep şi-a primit primul serviciu înapoi, deşi la punctul judecat greşit de arbitru, ea era la serviciu doi!

*La 5-5 şi 30-30, Dominika a prins tuşa, însă arbitrul a strigat out. Cum Cibulkova nu mai avea niciun challenge, decizia greşită a arbitrului a rămas, deşi hawk-eye a dovedit că Dominika prinsese tuşa! Halep s-a dus la 40-30 şi apoi şi-a făcut serviciul.

„Joc bine sub presiune“

După prima ei victorie la Turneul Campioanelor, Dominika Cibulkova poate spera la o prezenţe în semifinale, după cum „Adevărul“ a scris aici, deşi ea a fost învinsă de Kerber şi de Keys în primele ei două jocuri.

„Joc cel mai bine sub presiune. Ştiam că trebuie să o înving pe Halep în minimum de seturi ca să am şanse de calificare şi asta am făcut. Ştiam că va fi foarte greu să joc împotriva Simonei şi sunt foarte bucuroasă că am obţinut prima mea victorie aici. De acum, voi ţine pumnii lui Kerber în meciul cu Keys“, şi-a început Cibulkova analiza de după meci.

Ea a comentat şi deciziile care au dezavantajat-o: „N-am fost deloc calmă, poate am părut aşa, dar în interiorul meu nu eram aşa de liniştită. Mă concentram pe mingile pe care trebuia să le câştig. Dacă îmi pierdeam capul, totul s-ar fi risipit foarte repede. Chiar şi când am pierdut un punct pe care trebuia să-l câştig, când am crezut că mingea a fost în teren, mă concentram şi mai tare pe punctul următor. Aceasta a fost cheia succesului în acest meci“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite