Gimnastica americană, în doliu: a murit primul său campion mondial. Mesajul Nadiei Comăneci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bart Conner şi Kurt Thomas

„International Gymnnast“ a anunţat că primul campion mondial din istoria gimnasticii masculine din Statele Unite, Kurt Thomas (64 de ani), a murit la finalul acestei săptămâni, ca urmare a unui accident cerebral pe care îl suferise pe data de 24 mai.

Cu doi ani mai mare decât Kurt Thomas, Bart Conner, soţul Nadiei Comăneci, a declarat că are inima frântă după aflarea veştii. „Sunt complet devastat de această ştire. Kurt a fost un rival feroce pentru mine, dar apoi mi-a devenit un foarte bun prieten. Mi se frânge inima pentru soţia sa - Beckie, pentru copii lui - Hunter, Kassidy şi Kurt, dar şi pentru întreaga comunitate a gimnasticii, care a pierdut un pionier al său“, a transmis Bart Conner, dublu campion olimpic, printr-un mesaj pe reţelele de socializare.

Kurt Thomas a scris istorie pentru Statele Unite, aducând acestei ţări primul titlu mondial la gimnastică artistică masculină, în 1978, prin victoria de la sol, la Strasbourg. Un an mai târziu, Kurt Thomas a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale, la sol şi la bară. În 1979, Thomas a câştigat nu mai puţin de şase medalii la CM, inclusiv un bronz cu echipa din care făcea parte şi Bart Conner. Acesta din urmă l-a învins pe Thomas în finala de la paralele.

Kurt Thomas, inclus în Hall of Fame-ul Gimnasticii în 2003, are propriile elemente la sol şi cal cu mânere. Din păcate, el nu şi-a trecut în palmares şi medalii olimpice, întrucât în 1980 ţara sa a decis să boicoteze întrecerea supremă, iar într-o eră strictă în ceea ce priveşte statutul de amator şi profesionist în sport, Thomas, asaltat de oferte, a preferat să renunţe la JO din 1984.

Nadia Comăneci a scris, la rândul său, un mesaj încărcat de emoţie, pe contul său de Twitter: „Noi, toţi cei din familia gimnasticii, suntem întristaţi, şocaţi şi devastaţi de mortea unuia de-al nostru. Odihneşte-te în pace, Kurt.“

Imagine indisponibilă


Bart Conner şi Kurt Thomas. Foto: Bart Conner via Twitter

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite