Gigi Mulţescu, carieră de traseist. În 24 de ani de antrenorat, fostul dinamovist a luat un singur trofeu: Cupă Balcanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Mulţescu are 63 de ani
Gigi Mulţescu are 63 de ani

Conducerea Petrolului l-a dat afară pe Răzvan Lucescu şi l-a adus pe Gigi Mulţescu, al cărui obiectiv este clasarea pe locurile 1-2 la finalul campionatului.

Mulţescu este o mai veche cunoştinţă a ploieştenilor, şi nu numai al lor, pentru că tehnicianul de 63 de ani a antrenat jumătate din Liga I şi încă vreo zece echipe din Turcia şi Golf. În total, cariera de 24 de ani a lui Mulţescu ca antrenor „a înghiţit” 30 de contracte ca principal. Iar ca realizări, niciun titlu, nicio cupă naţională, ci doar o Cupă Balcanică, în 1994, cu Samsunspor. De numele acestei echipe se leagă şi singurul său mandat mai consistent, derulat între 1993 şi 1997.
Contrar cu ceea ce s-a întâmplat în trecutul său, Mulţescu a primit obiective îndrăzneţe la Ploieşti. Are ca obiectiv clasarea pe primele două locuri ale clasamentului, iar dacă nu şi-l va realiza poate fi dat afară fără probleme. Teoretic, el e sub contract până în vara anului 2016 şi are un salariu lunar de 8.000 de euro pe lună. Prima sa de obiectiv de 50.000 de euro şi dacă duce Petrolul în Liga Campionilor poate încasa 300.000 de euro cu toate bonusurile. „Vin la Petrolul cu gândul de a ieşi campion, iar primul meci, cel cu Steaua, va fi abordat doar la victorie. Am preluat o echipă bună, pe care vreau să o stabilizez puţin pentru că jucătorii par că şi-au pierdut puţin încrederea. Mă bazez pe toţi, o să discut cu Mutu, cu toată lumea, să văd ce-i frământă, ce probleme au”, a declarat Mulţescu. Din stafful său vor face parte turcul Yuksel Esilova, Daniel Timofte şi Cătălin Mulţescu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite