Gâlcă, „furat“, Răzvan, „anesteziat“: analiza situaţiei critice în care au ajuns antrenorii români din Spania şi Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cum merg formaţiile lor, există două scenarii negre pentru ei, în cazul în care lucrurile nu se vor schimba radical: Ori vor ajunge în liga secundă, ori vor fi daţi afară.

Gâlcă s-a lovit de această criză, după un start excelent la Espanyol, cu două victorii în două partide.

La succesele cu Levante (Cupa Spaniei) şi Las Palmas (campionat) s-a adăugat remiza eroică de pe teren propriu cu Barcelona în chiar prima partidă din 2016. Din păcate, de atunci Espanyol merge catastrofal: patru înfrângeri şi o remiză.

Iar acest egal, 2-2 cu Villarreal, venit sâmbătă, a avut gustul unui eşec. Gazdele au condus de două ori, dar au fost egalaţi de fiecare dată, scorul final fiind stabilit în minutul 88, după o gafă a portarului Pau Lopez. Până să fie „trădat“ de goalkeeper-ul său, Gâlcă a avut două penalty-uri refuzate de centralul Pedro Perez.

Totuşi, un gentleman, românul a refuzat să atace arbitrul la final: „Trebuie să judec ceea ce fac eu, nu ceea ce fac arbitrii. N-am ţinut suficient de minge în repriza a doua. E îngrijorător că nu câştigăm“. La fel de îngrijorător e că Espanyol a ajuns la patru puncte de retrogradare şi urmează o partidă imposibilă, duminică (ora 21.30, Digi Sport), cu Real Madrid pe „Santiago Bernabeu“.

Lucescu jr, la un punct de retrogradare

Situaţia lui Răzvan Lucescu e şi mai dificilă în Grecia. Xanthi a cedat, sâmbătă, pe terenul liderului Olympiakos (0-1). Eşecul a fost oarecum previzibil în faţa formaţiei care domină autoritar prima ligă, având un avans de 19 puncte faţă de locul 2. Nu înfrângerea din ultima etapă e problema lui Lucescu jr, ci faptul că echipa a strâns doar trei victorii în 19 runde, ultima la 22 noiembrie! De atunci, au fost zece partide în toate competiţiile: o victorie (cu ultima clasată din liga a doua), patru remize, cinci înfrângeri.
Xanthi e pe 12 în campionat, la un punct de Atromitos, locul 14, primul care retrogradează. Iar asta în condiţiile în care Atromitos are două partide mai puţin disputate.


Oli, în finala Cupei şi în lupta pentru titlu
Spre deosebire de colegii săi din Europa, Cosmin Olăroiu a reuşit două rezultate pozitive în ultimele zile. Mai întâi, Al-Ahli Dubai s-a calificat în finala Cupei Ligii Emiratelor, după 3-2 cu Al-Shabab. Sâmbătă, elevii românului au revenit pe teren propriu, după şapte deplasări consecutive în diferite competiţii, şi s-au impus cu 3-0 cu Emirates în campionat. După 15 runde, Al-Ahli e pe locul 2 cu 37 de puncte, lider fiind Al-Ain cu 40 de puncte.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite