FRF contestă desemnarea arbitrului delegat pentru meciul Grecia - România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedro Proença, arbitrul delegat pentru meciul Grecia - România FOTO Epa foto epa
Pedro Proença, arbitrul delegat pentru meciul Grecia - România FOTO Epa foto epa

Delegarea arbitrului portughez Pedro Proença pentru meciul tur de baraj, Grecia - România, a atras criticile Federaţiei Române de Fotbal.

Victor Piţurcă a hotărât: cu ei atacăm Grecia!

FRF consideră nepotrivit faptul că „centralul“ este de origine portugheză, având în vedere faptul că selecţionerul Greciei este, de asemenea, lusitan. Astfel, a fost semnalată situaţia la FIFA, invocând faptul că situaţia este predispusă suspiciunilor.

„Gazeta Sporturilor“ îl citează în acest sens pe un ziarist de la „Jornal de Notícias“, Manuel Queiroz: „Preonça şi Santos (n.r. Fernando Santos, selecţionerul Greciei) se ştiu bine din Lisabona, dar asta nu mai înseamnă nimic în fotbalul de azi. Pedro e un arbitru care se respectă şi nu cred că s-ar preta la lucruri nefireşti la un astfel de nivel“.

Surpriză: s-a decis cine transmite meciul Grecia - România. Un post de ştiri va aduce partida în casele oamenilor

Totuşi, şansele ca FRF să obţină schimbarea arbitrului pentru meciul Grecia - România sunt minime, având în vedere că FIFA nu este recunoscută pentru schimbarea deciziilor în situaţii similare.
Proença a mai arbitrat România în 2009, într-un meci disputat în deplasare cu Franţa (2-0), contând în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. La vremea acea, s-a consemnat o greşeală majoră de arbitraj, după ce francezii au deschis scorul în minutul 83, printr-un gol din ofsaid nesemnalizat.

VIDEO Interviu cu Victor Piţurcă: „Nu avem jucători de mare valoare, dar am format un grup“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite