Florin Mergea revine în echipa de Cupa Davis a României. Componenţa formaţiei tricolore pentru meciul cu Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Click!
FOTO Click!

Căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a anunţat jucătorii care vor reprezenta România în întâlnirea cu Suedia, care va conta pentru play-off-ul turului 1 al grupei I din Zona Euro/Africană.

Andrei Pavel, căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a anunţat componenţa echipei României pentru partida cu Suedia. Noutatea pentru precedentul meci este convocarea lui Florin Mergea, care revine la lot. Pe lângă Mergea, Pavel i-a mai convocat pe Adrian Ungur, Marius Copil şi Horia Tecău, informează Federaţia Română de Tenis.

„Echipa României este formată din cei mai buni jucători ai momentului, atât la simplu, cât şi la dublu. Nu contează ce echipă aliniază Suedia, cu ce jucători vine sau nu vine, noi ne vom concentra pe echipa noastră, pe jocul nostru. Avem jucători valoroşi şi trebuie să credeţi în noi. Vom face tot ce ne va sta în putinţă să aducem minim cele trei puncte câştigătoare”, a spus Pavel într-o conferinţă de presă.

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a adăugat că tricolorii pornesc cu prima şansă în meciul cu Suedia. „Mulţumesc jucătorilor că au răspuns afirmativ la convocarea în echipa de Cupa Davis pentru întâlnirea cu Suedia. Dacă ne uităm la echipa Suediei, care vine cu jucători tineri, neexperimentaţi într-o astfel de competiţie, avem prima şansă. Avem încredere în jucătorii noştri şi îi aşteptăm alături de noi pe toţi fanii tenisului să îi susţinem împreună pe tricolori. Vom avea trei zile de tenis intens, la finalul cărora îmi doresc ca echipa României să danseze hora bucuriei”.

Întâlnirea dintre România şi Suedia va avea loc în perioada 12-14 septembrie 2014, pe Arena Centrală de la Arenele BNR din Bucureşti. Primele două meciuri de simplu sunt programate vineri, 12 septembrie, meciul de dublu se va juca sâmbătă, 13 septembrie, iar duminică, 14 septembrie, se vor disputa ultimele două meciuri de simplu. 

Echipa care va câştiga meciul va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.

Echipa României:

Adrian Ungur (29 de ani, 137 ATP, la simplu)
- a debutat în Cupa Davis în 2010, contra Ucrainei
- prezent în 7 întâlniri
- a jucat 11 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 5/6
- dublu (victorii/infrangeri) 0/0

Mariu Copil (24 de ani, 175 ATP, la simplu)
- a debutat în Cupa Davis în 2009, contra Rusiei
- prezent în 8 întâlniri
- a jucat în 11 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 4/3
- dublu (victorii/infrangeri) 2/2

Horia Tecău (29 de ani, 21 ATP, la dublu)
- a debutat în Cupa Davis în 2003, contra Ecuadorului
- prezent în 16 întâlniri
- a jucat 18 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 0/2
- dublu (victorii/infrangeri) 9/7

Florin Mergea (29 de ani, 36 ATP, la dublu)
a debutat în Cupa Davis în 2003, contra Ecuadorului
- prezent în 10 întâlniri
- a jucat 10 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 1/1
- dublu (victorii/înfrângeri) 4/4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite