Fete obraznice: O lesbiană a povestit calvarul la care a fost supusă în circuitul feminin de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, tot mai multe sportive au găsit curajul de a-şi recunoaşte orientarea sexuală. Drumul parcurs până în acel moment a fost însă unul plin de provocări.

De la Martina Navratilova până la Alison Van Uytvanck, tenisul feminin a avut foarte multe lesbiene, iar numărul lor pare a fi într-o creştere de la un sezon la altul.

De curând, belgianca Alison Van Uytvanck (51 WTA) a dezvăluit că se va muta cu o altă jucătoare de tenis din ţara sa, Minnen Greetje (734 WTA). În vârstă de 24 de ani, Van Uytvanck a povestit, potrivit Digi Sport, cât de mult a suferit până şi-a oficializat relaţia cu partenera ei de 20 de ani.

Ce a spus?

*Am fost victima bullying-ului. Colegele din circuit mi-au făcut asta pentru că sunt lesbiană. Au fost momente foarte grele pentru mine, eram tânără.

*Dar atunci când aveam 15-16 ani nu mi-a păsat prea mult, am încercat să fac faţă. Le încurajez şi pe celelalte fete care sunt lesbiene să iasă în faţă şi să spună dacă sunt jignite de ceilalţi.

*În curând, ne vom muta împreună (n.r. - cu Minnen Greetje). Ne simţim foarte fericite împreună şi asta e ceea ce vrem să arătăm lumii. Nimeni nu trebuie să se justifice în faţa lumii de ce e lesbiană sau homosexual, nu e ca şi cum ar fi o boală. 

*Avem o relaţie foarte deschisă, iar părinţii mei sunt mândri de acest lucru. Acest lucru a fost foarte important pentru noi pentru că sprijinul ne-a făcut să ne simţim mai bine. Nu găsesc că e un tabu, actuala mea relaţie mă face fericită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite