Europa nu ne vrea cluburile fără bani: Două echipe din Liga I au fost excluse din competiţiile organizate de UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă campioană şi o formaţie care se zbate pentru a evita retrogradarea au fost sancţionate de forul continental pentru neachitarea datoriilor.

Fotbalul românesc e o oglindă a societăţii, iar în România sărăcia face ravagii. Chiar dacă actuala conducere FRF vrea o primă ligă în care să avem 16 echipe, faţă de cele 14 de acum, din păcate, Liga I nu e în stare să aibă nici 14 formaţii competitive şi sănătoase din punct de vedere financiar.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, astăzi, că grupările Astra Giurgiu şi Gaz Metan Mediaş n-au primit licenţa UEFA pentru sezonul viitor din următoarele motive:

1. Asociaţia Fotbal Club Astra pentru încălcarea art. 47, existând datorii restante către angajaţi.

2. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş pentru încălcarea art. 48, fiind în procedura de reorganizare judiciară conform legii insolvenţei.

Ce înseamnă acest verdict?

În acest moment, avem un play-off în care din cele şase echipe participante doar cinci pot ţinti calificarea în cupele europene. Chiar dacă Astra a şi atacat deja decizia UEFA, sunt şanse mici ca giurgiuvenii să mai primească licenţa UEFA.

În sezonul următor, România va avea patru formaţii în competiţiile europene:

*Campioana va merge în preliminariile Ligii Campionilor

*Locurile 2 şi 3 din Liga I vor merge în preliminariile Ligii Europa

*Câştigătoarea Cupei României va merge în preliminariile Ligii Europa

Dacă echipa care va lua cupa se va şi clasa pe podium în Liga I, atunci ocupanta locului 4 din campionat va merge în cupele europene. 

Având în vedere că CS U Craiova e cu un pas în ultimul act al cupei şi, aproape sigur, va prinde şi podiumul Ligii I, Viitorul, echipa lui Hagi, poate spera la o nouă participare europeană în stagiunea 2018-2019.

Play-off, etapa a 6-a

1. FCSB 42p

2. CFR Cluj 40p

3. CS U Craiova 34p

4. Viitorul 30p

5. Astra 29p

6. CSMS Iaşi 21p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite