Echipa FC Banatul din Timişoara este cea de a treia finalistă Neymar Jr’s Five

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Banatul
FC Banatul

Timişoara a fost cel de-al treilea oraş în care ne-am oprit pentru a căuta cei mai talentaţi fotbalişti din cadrul turneului Neymar Jr’s Five.

Vremea rece şi norii de pe cer nu le-a împiedicat pe cele 32 de echipe să vină dis de dimineaţă pe terenurile din incinta Liceului cu Program Sportiv Banatul să ne arate că timişorenii sunt pricepuţi la fotbalul cinci-la-cinci. Printre echipele prezente a fost şi una formată din studenţi francezi, veniţi să studieze în România, o altă ţară cu tradiţie în fotbal. Mulţi amatori, dar şi profesionişti s-au “bătut” în strategie, scheme şi dribling-uri pentru un loc în finala naţională Neymar Jr’s Five, care-i duce cu un pas mai aproape de finala mondială din Brazilia. Cea de a treia etapă de calificări a fost cea mai competitivă şi echilibrată de până acum. Aici am văzut pentru prima dată cartonaşe roşii, dar şi meciuri cu scor alb până la finalul celor zece minute de joc oficiale, iar alte meciuri au ajuns să se încheie prin goluri de departajare, chiar dacă prin conceptul Neymar Jr’s Five - de fiecare dată când o echipă înscrie, cealaltă pierde un jucător – ne-am fi aşteptat ca totul să fie mult mai simplu. Cel mai scurt meci s-a încheiat după numai trei minute.

Jucătorii, nu numai că ne-au impresionat pe teren, dar au stat foarte bine şi la capitolul creativitate, atunci când a venit vorba de numele echipelor înscrise – Vulturii Milanezi, Clanul Sportivilor, Muncitorul Moşniţa sau Vameşii, dar i-am avut pe teren şi pe Turbo Guys, Viitorul Naţional, Minerul Lupeni sau L’Esperance.

În finală au ajuns echipele FC Banatul, echipă care a câştigat calificările şi anul trecut, şi Vameşii. Meciul a fost unul foarte echilibrat, ambele echipe având jucătorii foarte bine poziţionaţi în teren. După zece minute de joc meciul s-a încheiat cu 2-0 în favoarea FC Banatul, calificându-se astfel pentru a doua oară în finala naţională. “Experienţa de anul trecut credem că a fost foarte importantă. Am ştium cum să ne împărţim rolurile pe teren şi cum să abordăm strategia de joc. Ne-am dorit foarte mult calificarea în finala naţională”, au spus membrii echipei FC Banatul. 

Astfel, FC Banatul alături de ABC United (Bucureşti) şi NetRom (Craiova) sunt cele trei echipe calificate în finala naţională. Seria de calificări continuă la Tîrgu Mureş (29 aprilie), Cluj-Napoca (6 mai), Iaşi (13 mai) şi Constanţa (27 mai). O a opta etapă va avea loc peste Prut, la Chişinau, pe 20 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite