Dumitru Dragomir avertizează: „Putem trece la sistemul play-off, play-out încă din vară”. Ce înseamnă acest sistem?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir crede că sistemul play-off, play-out va dinamiza Liga 1 FOTO Mediafax
Dragomir crede că sistemul play-off, play-out va dinamiza Liga 1 FOTO Mediafax

Dumitru Dragomir a vorbit din nou despre sistemul competiţional play-off, play-out, pe care intenţionează să-l aplice în Liga 1 încă din vara lui 2013. În acest context, echipele cu probleme financiare vor avea şanse mici de supravieţuire.

Dragomir a făcut o scurtă radiografiere a fotbalului autohton, vorbind totodată şi despre noul sistem competiţional pe care doreşte să-l implemenze chiar din această vară.

„Fotbalul românesc stă încă bine faţă de celelalte domenii de activitate din România. În cazul în care nu se vor rezolva problemele financiare, multe echipe vor dispărea. Am putea  trece la sistemul play-off, play-out încă din această vară. Cine nu va putea face faţă, nu va mai exista. Cred  că va fi mult mai spectaculos acest sistem competiţional”, a spus Dragomir la Realitatea Tv.

Ce înseamnă sistem play-off, play-out?

Noua faţă a campionatului propusă de Dumitru Dragomir presupune ca Liga 1 să aibă doar 14 echipe, care vor juca în sistem tur-retur. Ulterior cele mai bine şase clasate formaţii să califică în play-off pentru câştigarea campionatului, iar celelalte opt joacă pentru rămânerea în prima ligă. Un sistem asemănător există în campionatul Rusiei.

Nu-i cântaţi prohodul lui Dinamo, sunt sigur că cei de acolo vor ieşi din această situaţie.
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite