Dorinel Munteanu debutează mâine la ruşi. Opriţa va fi adversarul lui Eto o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorinel Munteanu a acceptat o nouă provocare FOTO mordovia.ru
Dorinel Munteanu a acceptat o nouă provocare FOTO mordovia.ru

A dat nesiguranţa de la Dinamo pe “liniştea” ultimului loc din Rusia. După o singură lună în curtea “câinilor roşii”, Dorinel Munteanu (44 de ani) a plecat la Mordovia Saransk.

A fost prezentat oficial pe 28 decembrie 2012 şi a intrat în pâine pe 10 ianuarie 2013, când a condus primul antrenament la gruparea cu care semnat un contract valabil timp de un şi jumătate. Dezamăgit de experienţele din România, „Munti” a ales alt drum şi altă misiune, care nu pare deloc uşoară. Mordovia Saransk e pe ultimul loc în Rusia, cu doar nouă puncte după 19 partide, la şapte puncte de Krylia Sovietov, loc de baraj, şi opt de Volga lui Ropotan şi Pleşan, prima în acest moment peste linia nisipurilor mişcătoare. Antrenorul cu care Oţelul a luat titlul în 2011 se luptă acum în Rusia pentru salvarea de la retrogradare a Mordoviei. O bătălie dificilă pentru „Neamţ”, care şi-a chemat „întări” din Liga I. „Munti” i-a adus la echipa aflată în premieră pe prima scenă din Rusia pe fundaşul central sârb Milan Perendija (27 de ani), elevul său la Oţelul, dar şi pe fundaşul stânga muntenegrean de la Rapid, Bozovici (31 de ani), şi atacantul român Daniel Opriţa (31 de ani), de la Petrolul. Iar ca debutul să fie şi mai dificil, Munteanu are parte duminică de un „botez al focului” serios, pe teren propriu, chiar în faţa “greilor” de la Anji (ora 14:30), o înfruntare la care cel care va împărţi dreptatea va fi Serghei Karasev, centralul pe care românii l-au văzut la lucru, pe “Naţional Arena”, în partida Steaua-Chelsea.

 Dan Petrescu, derby cu Lokomotiv
Etapa a 20-a din Rusia, prima după pauza de iarnă, care a început vineri, va fi una dificilă şi pentru Dan Petrescu.  Celălalt antrenor român din Rusia, care a avut un final fabulos de 2012, pe banca lui Dinamo,  cu cinci victorii consecutive, are parte sâmbătă de un derby moscovit, cu Lokomotiv (11:30, în direct pe Sport.ro). După 19 etape, Dinamo Moscova este pe locul 9, cu 30 de puncte, la 13 puncte în spatele liderului ŢSKA Moscova, şi 11 faţă de locul secund, Anji Mahacikala.
 

166.450.000 de euro valorează lotul lui Anji. Cel al Mordoviei este estimat de site-ul transfermark.de la doar 14.500.000!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite