Doar gloria rămâne: Halep pierde o mare parte din bonusul câştigat la Wimbledon. Pe ce se duc banii Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea numărul 3 în lume a încasat un cec de 440.000 de lire sterline pentru semifinala jucată la Londra, însă prima acordată de organizatori are această valoare doar pe hărtie.

Simona Halep e cea mai bogată jucătoare de tenis din istoria României. Conform site-ului WTA, constănţeanca de 22 de ani a ajuns până acum la câştiguri totale în valoare de 4.564.000 de dolari. Totuşi, această sumă e doar pentru statistici, întrucât Simona nu rămâne niciodată în întregime cu banii pe care îi primeşte pentru performanţele ei la diferite turnee.

Cel mai bun exemplu e ceea ce s-a întâmplat acum, la Wimbledon. Potrivit ziare.com, Halep a primit un cec de 440.000 de lire sterline, după ce a ajuns până în semifinale. Din această sumă, doar 55 la sută, adică 242.000 de lire sterline au intrat, efectiv, în conturile Simonei. Restul banilor s-au dus pe plata taxelor pe venit, care sunt uriaşe în Anglia, de 45%.

Dincolo de bani însă, rămân performanţele jucătoarea de 22 de ani, care a avut o ascensiune formidabilă în ultimul an, ajungând până pe locul 3 în lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite