Dinamo - Pandurii 4-0: s-a cerut demisia lui Andone după fiecare gol. Reacţia antrenorului şi replica lui Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone
Ioan Andone

După trei înfrângeri consecutive în campionat, bucureştenii au obţinut o victorie într-o partidă în care orice alt rezultat ar fi dus la schimbarea omului de pe bancă.

Dinamo a încheiat turul pe locul 5, de play-off, adunând 19 puncte după primele 13 etape. Succesul obţinut, sâmbătă, 4-0 cu Pandurii (D. Lazăr 5-autogol, V. Lazăr 37, 89, Palici 39) n-a detensionat însă foarte mult atmosfera în „Ştefan cel Mare“.

Fanii au cerut demisia lui Andone după fiecare gol într-o partidă în care adversarul a oferit o replică palidă, Pandurii având prima ocazie cu adevărat mare în minutul 80, atunci când Dinamo conducea cu 3-0. O explicaţie pentru prestaţie dezolantă a gorjenilor poate fi faptul că fotbaliştii n-au fost plătiţi de mai multe luni, fiind minţiţi, sistematic, în privinţa datei la care îşi vor încasa restanţele financiare.

Pandurii a încheiat turul pe locul 7, de play-out, cu 19 puncte.

La finalul jocului din „Ştefan cel Mare“, reacţiile au curs pe Digi Sport, iar Ioan Andone a explicat de ce a făcut cinci schimbări în formula de start, trecându-i pe Rotariu, Filip, Brănescu, Marici şi Gnohere pe banca de rezerve pentru a începe cu Penedo, Oliva, Romera, M. Popescu şi Palici.

Ioan Andone (antrenor Dinamo): Jucătorii pe care i-am băgat au reacţionat bine. Am discutat cu toţi, am discutat cu Rotariu, am discutat cu Filip. Le-am explicat că sunt la Dinamo şi n-au locul de titular asigurat. Dacă nu luam gol etapele trecute, acum stăteam pe locul 2-3 şi altfel discutam. Ne-am făcut singuri meciul uşor, trebuie să-i felicit pe băieţi pentru atitudine. Le-am spus fotbaliştilor să nu ne mai gândim la momentele grele, să se gândească la cum am evoluat în debutul sezonului. Le-am zis că nimic nu s-a schimbat, să fie din nou acei jucători.

Aţi văzut vreodată ape liniştite la Dinamo? Mutu e băiat bun, dar mai are mult de învăţat. Să se analizeze că am 20 de jucători noi faţă de echipa de anul trecut a lui Mircea (n.r. - Rednic). Poate, dacă eram în tribună, şi eu strigam demisia. E bine că băieţii s-au concentrat şi au făcut o partidă bună. Ei ştiau la ce să aştepte, pentru că le-am spus că asta ne va aştepta. Ştiam ce se va striga în tribună.

Adrian Mutu (manager Dinamo): Au fost atâtea etape fără victorie, acum respirăm şi noi. Am făcut un meci foarte bun, mai ales în prima repriză. Cred că a fost cea mai bună repriză din campionat. Îi felicit pe băieţi că şi-au schimbat atitudinea, sper să nu ne îmbătăm cu apă rece şi să continuăm pe această linie. Bucuria mea e reţinută pentru că nu mă exteriorizez mult. Îl felicit şi pe Andone, să continue tot aşa. El n-ar trebui să se supere pe mine, toate echipele mari au presiune. Cred că această presiune i-a făcut bine.

Petre Grigoraş (antrenor Pandurii): A fost o primă repriză de coşmar, greu de explicat. E clar că tot ce s-a întâmplat în ultima vreme la echipă şi-a pus amprenta pe evoluţia din prima repriză, una care a fost incredibilă pentru noi. În partea a doua, am arătat şi noi orgoliu şi am arătat, cât de cât, că suntem şi noi o echipă. E o înfrângere dureroasă, dar nu se poate trage o concluzie la finalul turului doar după acest meci. Nu cred că a fost o formă de protest. Nu pot acuza jucătorii de rea credinţă pentru evoluţia din prima repriză în care am fost dominaţi la toate capitolele. Puteau alege alt mod pentru a protesta, nu, pur şi simplu nu s-au putut concentra. A fost, de departe, cea mai proastă repriză a noastră din ultimii 5-6 ani. N-avem nicio scuză.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite