Destine diferite pentru doi foşti colegi: Gică Popescu e după gratii, Romario un politician de succes. Ce face brazilianul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romario a cucerit Cupa Mondială în 1994
Romario a cucerit Cupa Mondială în 1994

Au jucat împreună, mai întâi, la PSV, iar apoi la Barcelona. Au fost printre cei mai apreciaţi jucători din generaţia lor. Acum însă, unul a fost condamnat pentru corupţie, în timp ce celălalt se luptă împotriva ei.

La 4 martie 2014, Gică Popescu a fost condamnat la trei ani şi o lună de închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor“. „Spălare de bani“ şi „Evaziune fiscală“ au fost capetele de acuzare, care au dus la condamnarea celui care a îmbrăcat de 115 ori tricoul României, participând cu echipa naţională la trei Cupe Mondiale şi două Campionate Europene.

Dacă românii îşi văd acum unul dintre idoli după gratii, în schimb, în Brazilia, un fost coleg al lui Gică Popescu continuă să fie un motiv de mândrie pentru conaţionalii săi şi după ce şi-a agăţat ghetele în cui.

Şi-a zdrobit rivalul politic

Celebrul Romario şi-a început ascensiunea în lumea politică în 2010. A fost ales în Camera Deputaţilor din partea Partidului Socialist, fiind al şaselea cel mai votat candidat în Rio de Janeiro.

Romario - a adunat 77 de selecţii şi 55 de goluri în naţionala Braziliei - şi-a sporit popularitatea, atunci când s-a implicat într-o campanie puternică împotriva găzduirii Mondialului din 2014 de către ţara sa. El a insistat că Brazilia are nevoie de spitale şi de şcoli, nu de stadioane, şi a vorbit deschis despre corupţia care a triplat costurile de organizare pentru CM 2014.

Acum, Romario a ajuns senator al oraşului Rio de Janeiro, zdrobindu-şi rivalul politic. Brazilianul de 48 de ani a fost ales cu 63,39% din voturi, în faţa rivalului său din cadrul Partidului Democratic, Cesar Maia (20,5%).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite