De ce ard steaguri?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să arzi drapelul unei ţări e o barbarie. O provocare. Un turbion de ură. E un dispreţ pentru istoria, poporul, ţara care sunt concentrate în culorile steagului respectiv, Ungaria. Căci despre asta e vorba.

Dar, să fluieri imnul României la  un meci de hockei, nu e exact acelaşi lucru? Ba, e şi mai grav. Că, dacă la Cluj câţiva, 3-4 inşi, au incendiat steagul maghiar, la  imnul României sute de spectatori huiduie...

Mă refer la faptul că după un meci recent de fotbal Rapid- CFR Cluj, câţiva suporteri  - rapidişti, se spune  -  au ars steagul maghiar. Iau ştirea ca atare. Dar doresc  întâi proba că acest gest a fost comis de rapidişti. Cu nume, prenume, adresă. Martori, cu  nume, prenume, adresă... Şi, chiar de ar fi aşa - deci nu cum cred eu că avem de a face cu o provocare - nu cumva acest gest condamnabil, primitiv, vine din ceva ? Este rezultanta unor fapte?

Cine a venit la noi, în zona lor, şi a  incitat populaţia  locală să boicoteze un act  politic, un referendum ? Rapidiştii?

Cine face revelioane şi chefuri; se refugiază la ei, complotează cu ei ; şi cine beneficiază de prietenia  păguboasă , anti-românească a lor ? Rapidiştii?

Cine îl susţine pe Omul care, cum spuneam, se refugiază sub pulpana, nu a poporului său, ci sub alta...străină ? Rapidiştii?

Nu, ci o organizaţie ilegală moralmente, nocivă, politic incorectă, Udemeraua ce rea, care numai rău ne-a adus. Şi, care pierzând puterea, accesul la conducera ţării, e disperată şi muşcă şerpeşte!

Care ambasador  face propagandă anti-românească  şi se pronunţă în  probleme care îi depăşesc atribuţiile? Cel al... rapidiştilor ?

Cine  îi  încurajează pe secui să pună steagul lor pe un teritoriu, totuşi domnilor, românesc ? Secular românesc ! Rapidiştii?

Cine atrage românii săraci sau sărăciţi, oferidu-le cetăţenie şi avantajeRaăpidiştii?

Cine face prozelitism, misionarism pentru a dobândi o majoritate falsă a populaţiei? Rapidiştii ?

Cine încurajează un proces criminal de denigrare, sabotare, des-ţărare a românului. Rapidiştii ?

Că, la acest proces, guvernul ţării priveşte şi face pe el ca să nu supere conducerea europeană, şi nici nu clipeşte complăcându-se într-o condamnabilă inerţie, e vina rapidiştilor ?

Cine a scris la un  meci anterior dintre noi şi ei, lozinca : "În viitor Bucureştiul va fi o mahala a Budapestei”? Rapidiştii ?

Cine a spânzurat păpuşa simbolică  a eroului român Horia  în public? Rapidiştii?!

Dacă ţipi la un om în prezenţa câinelui său cine-ţi sare primul la gât, nu câinele...?

În acest context eu cred, domnilor diplomaţi, că este cazul să analizăm nu cine, ci de ce a fost  incendiat – repet, în mod condamnabil - un steag maghiar la Cluj ?

Căci eu, orbit de rapidism probabil, nu văd  în asta un gest grav. Ci, doar o consecinţă...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite