Cupa Davis: Horia Tecău şi Florin Mergea au pierdut punctul pe care ne bazam cel mai mult, 2-1 pentru Slovacia. Halep şi Hagi au plecat supăraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău şi Florin Mergea FOTO Mediafax
Horia Tecău şi Florin Mergea FOTO Mediafax

Echipa de dublu a României, formată din Florin Mergea şi Horia Tecău, a pierdut neaşteptat meciul cu Andrej Martin şi Igor Zelenay din Cupa Davis. Slovacia ne conduce cu 2-1 şi mai are nevoie de un singur punct.

Meciul de dublu ar fi trebuit să aducă România în avantaj în faţa Slovaciei, în meciul al treilea al confruntării. Doar pe hârtie, pentru că în realitate Horia Tecău şi Florin Mergea n-au mişcat în faţa cuplului Andrej Martin / Igor Zelenay, care s-a impus cu 3-0 la seturi, scor 7-5, 6-3, 6-3.   

Victorie suprinzătoare dacă ne raportăm la ierarhia ATP: Tecău e pe locul 5 în clasamentul APT de dublu, iar Florin Mergea e pe 7. În schimb, slovacii ocupă poziţii mult inferioare: Martin e locul 289 la dublu, iar Zelenay ocupă locul 100 în acelaşi clasament. 

Mai mult, Tecău şi Mergea nu mai pierduseră un meci la dublu în Cupa Davis din 2008 iar Martin şi Zelenay au evoluat pentru prima dată împreună. 

La meci au asistat Ion Ţiriac, Simona Halep, Gică Hagi.

Florin Mergea (TVR): "Am fost mereu cu un pas în urmă. Au jucat bine slovacii. Astăzi nu a fost să fie"

Horia Tecău: "Sunt puţin dezamăgit de rezultat şi de cum am jucat. Am greşit foarte multe retururi, ei au servit bine şi au jucat mai bine ca noi. Primul set a fost foarte important, am pierdut o minge de break, dacă o câştigam putea să fie setul nostru". 

În urma acestui eşec, România mai are o singură şansă, să câştige ambele meciuri de duminică. 

Iată programul Cupei Davis:

Vineri

Copil (180 ATP) – Gombos (126 ATP) 7-6, 6-7, 6-4, 7-6
Ungur (199 ATP) - Klizan (38 ATP) 4-6, 2-6, 0-6

Sâmbătă 

Horia Tecău / Florin Mergea - Andrej Martin / Igor Zelenay 5-7, 3-6, 3-6

Duminică (ora 13.00)

Marius Copil (180 ATP)  - Martin Klizan (38 ATP)
Adrian Ungur (199 ATP) - Norbert Gombos (126 ATP)

Echipa care se va impune după aceste confruntări va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială, în timp ce învinsa va merge în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite