CTP a descoperit secretul succesului lui Halep: Amănuntul care a ajutat-o pe Simona să strălucească la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Simona Halep (7 WTA) a ajuns la Londra şi a anunţat că n-are mari aşteptări de la al treilea Grand Slam al anului, după ce a eşuat în tentativa de a-şi apăra titlul la French Open. Acum, românca tocmai şi-a egalat cel mai bun rezultat la All-England Club.

Simona Halep a avut două prestaţii nu tocmai solide cu Sasnovich (36 WTA) şi cu Buzărnescu (53 WTA), în primele sale apariţii la Wimbledon 2019, însă, după partida cu „Miki“, câştigată în trei seturi, Simona a crescut de la un meci la altul.

Inclusiv astăzi, în sfertul cu Zhang (50 WTA), în care a început mai slab, Halep a reuşit, ulterior, să evolueze tot mai bine, găsind strategia perfectă pentru a contracara jocul adversarei. Această inteligenţă tactică a fost, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, secretul succesului pentru Simona Halep până acum, la Wimbledon 2019. Într-o analiză pentru Digi 24, reputatul jurnalist s-a arătat impresionat de cum joacă Simona la Londra.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*E o zi extraordinară. Simona a ajuns în acest moment la nivelul de joc de anul trecut, cu care a făcut finală la Australian Open şi a câştigat la Roland Garros. E aproape de nivelul maxim. 

*Încă ceva ieşit din comun: Simona e, în acest turneu, propriul ei antrenor pe teren, îşi face singură on-court coaching, ia deciziile tactice cele mai bune, în funcţie de ce joacă adversara, în funcţie de ce se întâmplă în teren.

*Ca şi în meciurile precedente, cu Azarenka şi cu Cori Gauff, Simona a înţeles, după un început ezitant, ce are de făcut pentru a o contra pe altfel periculoasa Shuai Zhang.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite