Cristiano Ronaldo a doborât un record istoric: a devenit cel mai prolific jucător din istoria lui Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RonaldoFOTO Reuters
RonaldoFOTO Reuters

Cristiano Ronaldo a devenit în acest weekend, după golul marcat contra Malagăi, cel mai prolific atacant din toată istoria legendarului club Real Madrid.

Cristiano Ronaldo este omul cu golul la Real Madrid. Aproape că nu este etapă în care starul portughez să nu marcheze, fie în Primera Division, fie în Liga Campionilor. Golurile pe bandă rulantă reuşite de Ronaldo l-au propulsat într-o poziţie fruntaşă în topul celor mai prolifici atacanţi pe care i-a avut vreodată Real Madrid.

Starul portughez a ajuns la borna de 240 de goluri marcate în cele 235 de partide jucate în toate competiţiile în tricoul madrilen, având o medie de peste un gol pe meci (1,02), notează digisport.ro.  

Chiar dacă este cel mai prolific marcator din istoria Realului, Ronaldo nu este şi cel mai bun marcator all-time. Portughezul este abia pe locul al cincelea în clasamentul all-time al golgeterilor, după Raul Gonzalez (323 goluri), Alfredo Di Stefano (307), Carlos Santillana (290) şi Ferenc Puskas (242). Nu este, însă, exclus, ca atacantul să îl detroneze în viitor pe spaniolul Raul, având în vedere că are 29 de ani şi ar mai putea juca la acest nivel cel puţin patru sau cinci sezoane.

VIDEO Cristiano Ronaldo, omul cu golul la Real. Madrilenii s-au distanţat în fruntea clasamentului din Spania

Pe lângă acest record, Ronaldo este golgeterul campionatului Spaniei, cu 25 de goluri, dar şi al Ligii Campionilor, cu 11 reuşite. Recordul celor mai multe goluri marcate în Liga Campionilor, într-un sezon, este deţinut de Jose Altafini (AC Milan/1962-1963), Ruud Van Nistelrooy (Manchester United/2002-2003) şi Lionel Messi (FC Barcelona/2011-2012), fiecare cu câte 14 goluri.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite