Contra în faţa celui mai important meci din carieră: va înfrunta Barcelona pe „Nou Camp“. Ce spune despre partidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei etape înainte de terminarea campionatului spaniol, echipa românului, Getafe, ocupă ultimul loc salvator în clasament, însă nu-şi permite să plece cu mâna goală de pe terenul catalanilor.

Cosmin Contra a preluat Getafe la începutul lunii martie, într-un moment în care formaţia din periferia Madridului ajunsese la peste 100 de zile fără victorie în La Liga! De atunci, „Guriţă“ a bifat opt jocuri în campionat, bilanţul său fiind de două victorii, două egaluri şi patru înfrângeri.

Ultimul eşec a venit, acasă, 0-2, în faţa celor de la Atletico Madrid, dar a fost urmat de un egal şi de o victorie. Astfel, Getafe a urcat până pe locul 17 din 20 în prima ligă spaniolă, ocupând, cu trei runde înainte de final, ultima poziţie care asigură rămânerea în La Liga. 

Totuşi, Getafe e la doar două puncte de retrogradare, motiv pentru care Contra a tras un semnal de alarmă, înaintea confruntării cu Barcelona (sâmbătă, ora 17.00, Digi Sport 1).

Ce a spus?

„Trebuie să muncim mult. Va trebui să prindem o zi bună, să fructificăm ocaziile pe care ni le vom crea şi Barcelona să aibă o zi proastă. Ca să câştigi pe terenul Barcelonei trebuie să ai şi noroc. Trebuie să marcăm chiar şi dintr-o jumătate de ocazie. Trebuie să încercăm să dăm totul pe teren şi să vedem dacă ne vom putea întoarce cu punct sau puncte de acolo, pentru că ne-ar prinde foarte bine“, a declarat Contra, potrivit Digi Sport.

Tehnicianul de 38 de ani a vorbit şi despre şansele celor de la Getafe de a rămâne în prima ligă. „Dacă vom câştiga şase puncte până la final, eu spun că ne vom salva de la retrogradare. Ţinta mea e să luăm şase puncte în cele trei meciuri rămase“, a încheiat Contra.

Pe lângă meciul cu Barcelona, Getafe va întâlni Sevilla, acasă, şi Rayo Vallecano, în deplasare, în etapele rămase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite