Cine e tenismenul român suspendat pe viaţă din sport pentru că a trucat meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul român Alexandru-Daniel Carpen a fost suspendat pe viaţă, după ce a recunoscut că a trucat meciuri, a anunţat, marţi, BBC, citat de News.ro.

TIU, Tennis Integrity Unit (Corpul de Integritate din Tenis), un organism creat în 2009 de principalele instituţii care guvernează tenisul profesionist, a descoperit că românul de 30 de ani a făcut o propunere de corupere unui alt jucător, al cărui nume nu a fost menţionat, în octombrie 2013. Carpen a recunoscut acuzaţia în 2015, iar ofiţerul TIU care l-a audiat a decis suspendarea pe viaţă a jucătorului.

Carpen este primul român, dar ultimul nume pe o lungă listă de jucători, foşti jucători, arbitri şi intermediari care au trucat sau au conspirat la aranjarea de meciuri pentru mafia pariurilor. El a fost locul 1.088 ATP în 2007 la simplu şi pe un rezonabil loc 274 la dublu, în august 2015, informează News.ro..

Tot marţi, în aceeaşi zi în care a apărut informaţia cu suspendarea pe viaţă a lui Carpen, fostul tenisman australian Nick Lindahl a primit o interdicţie pe şapte ani şi a fost amendat cu 35.000 de dolari de Tennis Integrity Unit, pentru trucarea unui meci în 2013.

Lindahl a fost sancţionat pentru că a aranjat un meci de la un turneu minor, desfăşurat la Toowoomba, în Australia.

Nick Lindahl, în vârstă de 28 de ani, s-a retras din activitatea sportivă în 2013. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a fost locul 187(2013).

Ca urmare a sancţiunii, Lindahl nu va putea să îşi reia activitatea de jucător sau să asiste la evenimente oficiale din tenis timp de şapte ani.

Liderul ATP, britanicul Andy Murray, este dezamăgit de amploarea cazurilor de acest fel, însă vede o parte pozitivă în faptul că vinovaţii au început să fie prinşi şi pedepsiţi.

"Ar fi fost mult mai rău pentru viitorul tenisului dacă lucrurile ar fi continuat şi nimic nu s-ar fi întâmplat", a spus Murray, care a cerut sancţiuni severe pentru cei implicaţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite