Campionatul românesc s-a salvat, iarăşi, de la faliment: câţi bani s-au virat, astăzi, în contul Ligii Profesioniste de Fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În iarnă, aproape toate echipele din Liga I au amânat programarea stagiilor de pregătire din străinătate până nu şi-au primit banii din drepturile de televizare. Acum, din nou, prima ligă a fost în faţa unui moment de răscruce.

Intel Sky Broadcasting (ISB), un off-shore din Malta, a achiziţionat, în 2014, drepturile de televizare pentru meciurile din Liga I în următorii cinci ani.

Valoarea totală a afacerii? 170.500.000 de euro. Numai că, la doar câteva luni după semnarea actelor, au şi apărut primele fisuri, iar falimentul părea că bate la uşă. Situaţia a fost salvată, pe ultima sută de metri, după intrarea celor de la RCS&RDS în afacere, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Numai că, la finalul stagiunii, ISB a încercat să micşoreze suma pe care ar trebui să o plătească pentru fiecare sezon. Propunerea a fost respinsă categoric de cluburi şi s-a vehiculat că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) ar putea rezilia unilateral contractul cu ISB, dacă maltezii nu vor plăti următoarea tranşă a banilor la termenul stabilit.

Astăzi însă, această „bombă cu ceas“ a fost dezactivată, spre uşurarea cluburilor din prima ligă.

Ce s-a întâmplat?

ISB a virat 17,5 milioane de euro în contul LPF, suma reprezentând prima tranşă a banilor pentru viitorul sezon.

Astfel, contractul va rămâne în vigoare, după cum a informat gsp.ro, iar Liga Profesionistă de Fotbal va putea face plăţile către grupările din primul eşalon. Campioana Steaua va încasa cei mai mulţi bani, patru milioane de euro, iar la capătul celălalt se vor afla nou-promovatele FC Voluntari şi ACS Poli Timişoarea, fiecare urmând să primească 1,1 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite