Buzărnescu are ce regreta: Ar fi putut încasa 54.000 de dolari în loc de jumătatea sumei pentru retragerea de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna septembrie, Mihaela Buzărnescu (24 WTA) a fost în mijlocul unui scandal, fiind acuzată că s-a retras în ultima secundă de pe tabloul principal de la US Open pentru a încasa jumătatea bonusului de participare.

Acuzele au venit din partea lui Mandy Minella (103 WTA) cea care ar fi prins un loc pe tabloul principal de la US Open, dacă „Miki“ s-ar fi retras mai devreme şi nu doar cu o zi înainte de a debuta în turul I.

La vremea respectivă, antrenorul lui Minella, care e şi soţul acesteia, a spus că WTA ar trebui să schimbe regulile, astfel încât, pe viitor, jucătoarele care se retrag pe ultima sută de metri să nu încaseze niciun ban. Acum, WTA a schimbat regulamentul, însă în niciun caz aşa cum şi-ar fi dorit antrenorul lui Mandy Minella!

Astfel, sportivele care se vor retrage înaintea partidelor din turul I nu vor mai încasa doar jumătatea din bonusului de participare, ci toată suma! Ceea ce înseamnă că Mihaela Buzărnescu ar fi putut încasa chiar 54.000 de dolari pentru accederea pe tabloul principal de la US Open. Potrivit news.ro, WTA a mai adoptat o serie de modificări ale regulamentului:

*Jucătoarele care revin după accidentări şi după ce au născut pot beneficia de clasamentul protejat pentru 12 turnee (de la opt anterior), timp de doi ani, respectiv trei ani. În cazul jucătoarelor care revin după accidentări, perioada se calculează de la ultimul turneu disputat, în cazul jucătoarele care revin după naştere, din ziua în care li s-a născut copilul.

Totuşi, jucătoarele care revin după accidentări şi după ce au născut nu vor fi cap de serie la turnee pe baza clasamentului protejat. Însă vor putea fi plasate pe tablou astfel încât să nu joace în primul tur cu o favorită. Măsura este valabilă pentru maximum opt din cele 12 turnee la care pot participa pe baza clasamentului protejat.

*WTA a precizat că echipamentele de tip „catsuit“, cum a purtat Serena Williams la Roland Garros, sunt regulamentare.

*La turneele de categorie Premier, se va aplica regula celor 25 de secunde, înaintea serviciului. Astfel, jucătoarea trebuie să servească în maximum 25 de secunde după încheierea punctului anterior, în caz contrar vor primi avertisment. Acest timp este valabil şi pentru jucătoarea aflată la primire, care trebui să fie pregătită în acelaşi interval de reluarea meciului.

*WTA introduce de anul viitor regula 1-5-1. Astfel, jucătoarele au la dispoziţie un minut din momentul în care au intrat pe teren pentru a se prezenta la fileu, în vederea tragerii la sorţi, cinci minute pentru încălzire şi un minut pentru începerea meciului după încălzire. Prima încălcare a acestei reguli la un turneu se sancţionează cu avertisment, următoarele cu amendă de câte 250 de dolari.

Acestea sunt câteva dintre noile reguli stabilite de asociaţia jucătoarelor profesioniste şi sunt valabile în circuitul WTA, din sezonul 2019. Organizatorii turneelor de Grand Slam au posibilitatea de a nu le aplica în totalitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite