Bogdan Lobonţ: „Nu mă gândesc la retragere! Mă simt ca la 20 de ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Lobonţ vrea să joace cu România la Mondialul din Brazilia de anul viitor FOTO Mediafax
Bogdan Lobonţ vrea să joace cu România la Mondialul din Brazilia de anul viitor FOTO Mediafax

Portarul naţionalei României şi al grupării italiene AS Roma, Bogdan Lobonţ, a precizat că îşi doreşte să joace în continuare fotbal, deşi a împlinit de curând 35 de ani. „Sunt portari care au evoluat dincolo de 40 de ani, eu de ce n-aş face-o?”, s-a întrebat retoric „Lobby”.

Bogdan Lobonţ a vorbit despre cariera sa într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor. Goalkeeperul le dă peste nas răutăcioşilor care cred că ar trebui să se retragă. 

„Mă simt ca la 20 de ani. Sunt portari care au evoluat şi dincolo de 40 de ani, eu de ce n-aş face-o? Nu mă gândesc acum la retragere, mai am de jucat. Important e să mă ferească Dumnezeu de accidentări sau de alte lucruri neplăcute”, a declarat Lobonţ pentur Gazeta Sporturilor.

Deşi a avut multe momente de cumpănă în carieră, portarul de 35 de ani nu s-a lăsat descurajat şi a mers cu curaj mai departe. 

„Cel mai dificil moment a apărut după accidentarea din partida cu Andorra (n.r. România – Andorra în preliminariile Cupei Mondiale), toamna trecută. M-am ales cu o fisură de splină, am fost înlocuit la pauză, iar a doua zi am zburat spre Roma, deşi n-ar fi trebuit s-o fac. Am fost la un pas de moarte, dar Dumnezeu a avut grijă de mine”, a dezvăluit Lobonţ.

Totuşi, la fianalul carierei de jucător, portarul Romei vrea să devină antrenor şi pentru asta va urma cursurile şcolii de la Coverciano. „Mă pregătesc pentru meseria asta, am tot felul de notiţe, când aud sau văd ceva interesant la un tehnician, scriu imediat”, a mărturisit Lobonţ.

Aş fi bucuros să ajut în orice moment naţionala când nea Piţi va considera că e nevoie de mine. O voi face cu inima deschisă. L-aş vota pe Chivu cu două mâni în fruntea FRF dacă aş avea dreptul.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite