BASCHET România, la un pas de participarea la Campionatul European, după aproape trei decenii de absenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România, aproape de o calificare istorică la Campionatul European de baschet FOTO Mediafax
România, aproape de o calificare istorică la Campionatul European de baschet FOTO Mediafax

Echipa naţională de baschet a României a făcut un pas important spre calificarea la Campionatul European, după ce a învins Suedia, duminică, în deplasare, scor 88-86.

Prin această victorie, România şi-a consolidat locul doi în grupa F, la capătul unei partide la limită. Coşul victoriei a apărut în ultimele clipe de joc, graţie lui Adrian Guţoaia.

Graţie acestui succes, echipa noastră naţională are mari şanse să se califice la Campionatul European, după o absenţă de 28 de ani, cu condiţia să bată Letonia, liderul grupei, în ultimul meci al preliminariilor. Această partidă decisivă pentru România se va disputa miercuri seara, la ora 19.00, la Sibiu şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2.

Totuşi, dacă tricolorii vor pierde în faţa letonilor, vor depinde de jocul rezultatelor din celelalte grupe preliminare, şansele de calificare fiind foarte mici din pricina coşaverajului negativ al echipei noastre naţionale.

Câştigătoarele celor şapte grupe şi cele mai bune şase echipe de pe locul al doilea vor evolua la Campionatul European de baschet, din 2015.

Clasamentul grupei F, cu o etapă înainte de finalul preliminariilor:

1. Letonia – 3 victorii (+38)
2. România – 2 victorii (-16)
3. Suedia – 0 victorii (-22)

Virgil Stănescu şi alte personalităţi din sport au donat obiecte pentru o acţiune marca „Basarabia, pământ românesc“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite