Barcelona a luat un fotbalist de clasă mondială: Ivan Rakitici a semnat pe cinci ani. Cifre senzaţionale pentru croat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Rakitici. FOTO: fcbarcelona.com
Ivan Rakitici. FOTO: fcbarcelona.com

Chiar dacă naţionala sa, dezavantajată de arbitraj, a părăsit Cupa Mondială, încă din faza grupelor, mijlocaşul de 26 de ani s-a consolat cu un transfer la „Nou Camp“.

Barcelona l-a prezentat oficial pe Ivan Rakitici, internaţionalul croat semnând un contract pe cinci sezoane cu vicecampioana Spaniei. Rakitici va îmbraca tricoul cu numărul 4, care, în trecut, le-a aparţinut unor fotbalişti, precum Ronald Koeman, Josep Guardiola, Patrick Andersson şi Rafa Marquez.

Rakitici s-a născut în Elveţia şi a reprezentat această ţară până la nivelul reprezentativei U-21. Ulterior însă, deoarece părinţii săi sunt croaţi, mijlocaşul a luat decizia de a juca pentru naţionala ex-iugoslavă.

Rakitici a început fotbalul la Basel, acolo unde a debutat la echipa mare în 2005. Ulterior, între 2007 şi 2011, el a jucat pentru Schalke, după care a bătut palma cu Sevilla. Aici a ajuns, treptat, cel mai bun fotbalist al clubului. Cifrele sale în sezonul recent încheiat sunt formidabile:

*Cele mai multe şuturi – 79

*Cele mai multe pase bune – 1.503

*Cele mai multe minute jucate după portarul Beto – 2.850

*12 goluri marcate în La Liga dintre care zece cu piciorul drept, unul cu piciorul stâng şi unul cu capul.

*10 pase decisive

Pe urmele lui Prosinecki 

Noua achiziţie a catalanilor a cucerit Liga Europa cu FC Sevilla, fiind declarat omul meciului după finala câştigată la penalty-uri, în faţa celor de la Benfica.

Rakitici e cel de al 11-lea jucător pe care Barcelona îl transferă de la Sevilla, după Padrón, Szalay, Gallego, Oliveros, Rubio, Serna, Nando, Keita, Alves şi Adriano. Ultimul croat care a îmbrăcat tricoul blau-grana a fost un alt mijlocaş de creaţie, Robert Prosinecki.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite