Xavi ar putea fi antrenat de Dan Petrescu: „Am vorbit la telefon şi l-am avertizat că nu va juca, dacă nu aleargă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Petrescu a făcut o dezvăluire de senzaţie marţi seară. Într-o emisiune la DigiSport, Dan Petrescu a dezvăluit că sunt şanse mari să fie antrenorul celebrului mijlocaş Xavi, care a scris istorie alături de Barcelona şi naţionala Spaniei.

Xavi (34 de ani) ar putea ajunge imediat după Mondiale la Al Arabi, gruparea din Qatar cu care Dan Petrescu a semnat recent un contract pe doi ani.  

„Xavi a semnat un precontract cu Al Arabi. Au apărut probabil şi alte oferte de la alte echipei. Eu, personal, am vorbit cu el. Agentul care m-a dus pe mine la Al Arabi e în Brazilia, dar acum e Campionatul Mondial şi e greu să intre la el. Am vorbit cu Xavi doar la telefon şi l-am intrebat dacă vrea să joace la noi şi să se sacrifice, pentru că, la mine, dacă nu alergi poate să te cheme Xavi, nu joci! Mi-am dat seama de la telefon că e un om extraordinar. Jucătorii mari au fost toţi nişte oameni modeşti şi au avut mult bun simţ“, a dezvăluit Dan Petrescu, la DigiSport. 

Presa spaniolă a dezvăluit că Xavi va pleca sigur în această vară de la Barcelona, grupare unde evoluează din 1998. 

Asta după ce ar fi avut o discuţie cu noul antrenor al catalanilor, Luis Enrique, care l-a anunţat că doreşte  „reîmprospătarea“ liniei de mijloc a echipei. Iar Al Arabi i-ar oferi un contract fabulos, o sumă imensă, în jur de 8 milioane de euro pe an. 

 „Dacă nu vine Xavi sunt şi alte nume mari pe listă, jucători care acum sunt la CM 2014, dar nu vreau să le spun. Normal că-l vreau pe Xavi şi cred ca Al Arabi poate sa-i dea 8 milioane de

euro

image

 pe an“, a mai spus Petrescu, care a anunţat că e cu ochii şi pe un jucător român, dar nu l-a nominalizat. 

Al Arabi este a şaptea echipă din cariera lui Dan Petrescu, iar la prezentarea oficială, din urmă cu câteva zile,  „Bursucul“ anunţase că a primit asigurări din partea şeicilor că „se vor face investiţii şi că vor fi aduşi la Al Arabi jucători de talie mondială“. 

Dan Petrescu şi-a luat angajamentul că o va duce pe Al Arabi pe locurile 1-3, după primul campionat, iar în al doilea sezon va câştiga titlul. 

Citeşte şi 

Selecţionerul Olandei, Louis Van Gaal: „Sunt mândru de Xavi şi de Iniesta“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite