Barcelona, pe butoi cu pulbere: S-a aflat de ce a căzut înţelegerea cu Messi. Ce salariu va avea Leo la PSG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Messi era gata să semneze noul contract cu Barcelona, joi seară. Apoi, totul a căzut. Ieri, argentinianul a venit la conferinţa sa de adio plângând în hohote. Astăzi, va pleca spre Paris, unde qatarezii de la PSG îl vor „îngropa“ în bani.

Totul în viaţă are un preţ. De aceea, un scenariu, aparent imposibil, Lionel Messi în tricoul unei alte echipe decât Barcelona, tocmai a devenit posibil. Pentru că s-a oferit suma corectă. 

De fapt, totul a început de joi seară, când clubul catalan a anunţat că nu poate înregistra noul contract al lui Leo, valabil până în 2023. Explicaţia? Regulile fair-play-ului financiar, impus de Liga Spaniolă de Fotbal, au „ucis“ acordul verbal cu Messi. „Ca să-l ţinem, ar fi trebuit să acceptăm acordul financiar propus de Ligă şi să ipotecăm drepturile de televizare pentru următorii 50 de ani. Nu pot lua o decizie care va afecta clubul în următorii 50 de ani! Clubul are peste 100 de ani şi e deasupra tuturor, chiar şi deasupra celui mai bun jucător din lume“, a spus preşedintele Barcelonei, Juan Laporta. 

Imediat însă, conducătorul formaţiei blau-grana a fost pus la zid de Javier Tebas, şeful campionatului spaniol. Tebas a dezvăluit că atât Barcelona, cât şi Real Madrid au refuzat împrumuturile pe care le-ar fi putut lua de la liga spaniolă, în contul unei înţelegeri cu CVC Capital Parteners. Acest fond de investiţii a plătit suma de 2,7 miliarde de euro, în schimbul a 10% din acţiunile campionatului spaniol de fotbal. Mai departe, La Liga a direcţionat 90 la sută din această sumă spre cluburi, sub forma unor împrumuturi care vor fi achitate, în următorii 40 de ani. Barcelona urma să încaseze 280 de milioane de euro, iar Real 261. Ambele grupări însă au refuzat împrumuturile! Iar Tebas a explicat că ele speră, în continuare, să înfiinţeze Superliga europeană, proiect care a căzut, zgomotos, la începutul anului şi din care au făcut parte 12 cluburi. „Laporta a trebuit să aleagă între acordul cu CVC şi proiectul SuperLigii. A ales ultima variantă!“, a declarat Javier Tebas.

Leo va fi prezentat la Turnul Eiffel

Cert e că Leo e deja istorie pentru formaţia blau-grana. Ieri, şi-a şi luat adio de la suporteri, într-o conferinţă lacrimogenă. „M-am oferit să reduc salariul meu cu 50%. Am făcut tot ce s-a putut. Clubul are însă datorii foarte mari. Nu e posibil să rămân“.

Aşadar, Messi va merge, astăzi, în Franţa pentru a finaliza tratativele cu Paris Saint-Germain. Care, potrivit „L'Equipe“ îi va oferi un contract fabulos, valabil până în 2023: 25 de milioane de euro la semnătură, plus un salariu stagional de 35 de milioane de euro. 

Potrivit presei internaţionale. PSG a şi închiriat deja Turnul Eiffel, pentru a-l prezenta, mâine, oficial, pe Messi. Vicecampioana Franţei l-a prezentat pe Neymar tot la Turnul Eiffel, atunci când l-a adus pe brazilian la echipă, în 2017. 

CITEŞTE ŞI:

Barcelona, zguduită de a doua veste proastă după plecarea lui Messi: S-a „rupt“ şi cel mai important transfer

Messi a plâns în hohote în faţa copiilor săi: Reacţia jurnaliştilor prezenţi în sală VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite