Bănuială de infidelitate! Când şi de ce a vrut Octavian Belu să se sinucidă din cauza Marianei Bitang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Belu şi Mariana Bitang formează un cuplu cu acte în regulă, după ce ani în şir relaţia lor a stârnit multe controverse.

Între cei doi reputaţi antrenori, toate sunt bune şi frumoase în acest moment, dar în trecut au existat foarte multe momente tensionate. Unul dintre ele s-a petrecut acum aproape 20 de ani, când, conform presei din acea vreme, Belu a vrut să-şi ia zilele deoarece o bănuia pe Bitang de infidelitate. Incidentul cu pricina a fost relatat de ziarul Prosport în ianuarie 2005, la puţin timp după ce relaţia dintre Belu şi Bitang a devenit o certitudine.

Iată ce scria atunci Prosport:

Octavian Belu era gata sa se sinucida pentru Mariana Bitang
de     Prosport
Joi, 27 ianuarie 2005, 0:00

Lumea gimnasticii românesti e pusa pe jar de doua zile. Publicarea idilei dintre Mariana Bitang si Octavian Belu a facut valuri peste tot: in presa, la federatie, in mintea omului de pe strada. Astazi, ProSport va dezvaluie un nou episod controversat al relatiei celor doi.

In 1997, Octavian Belu, antrenorul coordonator, ar fi fost eroul unei intimplari bizare consumate in Elvetia, cu ocazia Campionatelor Mondiale de la Lausanne. Atunci, orbit de dragoste pentru Mariana Bitang, Belu ar fi decis sa-si puna capat vietii. ProSport a incercat sa faca lumina in acest caz.

Credea ca ea il insala cu un medic

Se pare ca la acea editie a CM, relatia dintre cei doi atinsese apogeul. Totusi, ca in orice relatie, existau si suspiciuni. Se pare ca aici Belu era mai mereu primul. Ce s-a intimplat insa acum opt ani? Belu si Bitang se aflau cu elevele lor la concurs in Tara Cantoanelor. Brusc, antrenorul coordonator al lotului a lasat impresia ca nu-l mai preocupa in primul rind performanta sportivelor sale.

Totul a survenit in urma unor semnale ce l-ar fi adus pe Belu in pragul banuielilor cele mai negre. “Dupa o perioada mai agitata, cu multe discutii intre ei, Belu ar fi vrut atunci sa recurga la un gest extrem”, povesteste una dintre persoanele care au fost prezente atunci alaturi de ei, la Lausanne. Pe scurt, Octavian Belu ar fi fost ros de gelozie, banuind ca Mariana il insala cu un medic.

“Belu era un barbat foarte posesiv. La un moment dat, Mariana mi-a spus ca este o problema, ca Belu ar vrea sa se sinucida. Am intrat peste el in camera, spargind usa, si am reusit sa stopam un eventual scandal”, povesteste pentru ProSport sursa citata. In camera, Belu ar fi fost gasit intins pe o canapea, palid si transpirat.

Totul s-a incheiat insa aici, fiindca cei doi au stiut sa depaseasca momentul critic. A ramas doar vocea anturajului si suspiciunea ca undeva, cindva...

Vor aparea si alte dovezi?

Mai mult ca sigur, unul dintre motivele pentru care cei doi au tinut ascunsa idila este faptul ca ambii au fost casatoriti o buna perioada a timpului petrecut impreuna. Octavian Belu a divortat oficial in 2000, in timp ce Mariana Bitang este separata de sot de ceva timp, fara a fi despartita legal. Pina ieri, nici unul dintre cei doi antrenori nu a facut vreun comentariu oficial pentru ProSport.

Pe de alta parte, apropiatii stiau de mult de legatura sentimentala dintre cei doi, insa nu au vrut sa o dezvaluie, pentru a-i proteja pe Belu si Bitang. Discretia a fost cuvintul cheie al tuturor celor ce stiau marele mister, desi Belu si Bitang erau impreuna de 12 ani, de cind ea sosise la lot.

Locuind impreuna atitia ani la Deva, la sute de kilometri distanta de familii, nu a fost greu sa apara “scinteia”. In fortareata de la centrul olimpic, detestata la un moment dat chiar si de sportive, relatia s-a dezvoltat incet, dar sigur.

Iolanda Belu nu a agreat legatura

Fiica lui Octavian Belu, Iolanda, are 26 de ani si traieste in Bucuresti. Blonda de o frumusete rapitoare a cochetat cu modellingul, fiind si laureata citorva concursuri de miss in Asia. Iolanda a fost crescuta la Ploiesti, mai mult de mama sa, si isi vizita tatal la Deva doar sporadic, in vacante.

Vizitele sale destul de rare la Deva se datoreaza, se pare, si faptului ca nu agrea legatura tatalui sau cu Mariana Bitang, tinind, fireste, partea mamei sale.

De cind s-a mutat in Bucuresti, Iolanda Belu a avut cu mai multi ani in urma o legatura cu unul dintre actionarii clubului Karma, iar actualmente traieste cu Andrei, actionar la restaurantul Casa M din Cartierul Francez. Ea este prietena cea mai buna a fiicei presedintelui FRF, Mircea Sandu, Raluca Sandu.Spre deosebire de Raluca, Iolanda nu a fost implicata in nici un scandal legat de consumul de droguri.

“Sintem un cuplu, insa doar pe podiumul olimpic!”

Aceasta a fost reactia Marianei Bitang prezentata ieri de ziarul Gardianul. Antrenoarea a tinut sa infirme ceea ce s-a scris despre ea si Octavian Belu in ultimele zile.“Despre Belu s-au scris atitea, incit mi-e sila sa mai comentez ceva! Ba ca a sarit pe o femeie de serviciu, ba ca a avut relatii cu fetele de la lot. Sint atacuri abjecte. Ma surprinde pozitia domnului presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, Nicolae Vieru, care sustine ca ne-a spus sa ne oficializam relatia. Care relatie? Or, la urma urmei, eu stiam ca relatiile dintre noi si dinsul sint strict profesionale si nicidecum matrimoniale”, isi incepe tirada Mariana Bitang, care considera ca aceste dezvaluiri apar intentionat inainte de procesul cu Oana Petrovschi, de miine. Totusi, Mariana Bitang nu neaga categoric legatura: “Sa fim seriosi, eu am o virsta (n.r. - 42 de ani), Belu are o virsta (n.r.- 53 de ani), nu mai sintem in stare de povesti romantate. Chiar daca ar fi fost adevarat, fiti siguri ca nu as fi vorbit de ea!”.

“Nu o sa fiu niciodata doamna Belu”

Bitang a tinut sa mai faca unele precizari: “Belu este un profesionist adevarat, un antrenor extraordinar, un caracter deosebit, iar vorbele astea nu pot fi adevarate. Este adevarat, sint mindra ca fac cuplu cu Octavian Belu! Insa doar pe podiumurile olimpice, mondiale si europene”. Despre o eventuala oficializare a relatiei, asa cum le-a sugerat Nicolae Vieru, antrenoarea nici nu a vrut sa auda, schimbarea numelui de familie din Bitang in Belu fiind exclusa: “Va spun sincer, ma numesc Mariana Bitang si, in ciuda a ceea ce ar vrea sa auda unii, n-o sa fiu niciodata doamna Belu!”, a incheiat antrenoarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite