Australian Open 2015. Irina Begu a „speriat-o” pe Bouchard. Canadianca s-a certat în oglindă după setul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugenie Bouchard (stânga) a fost pusă în încurcătură de Irina Begu FOTO AP
Eugenie Bouchard (stânga) a fost pusă în încurcătură de Irina Begu FOTO AP

În optimile Australian Open, Irina Begu a cedat în trei seturi în faţa jucătoarei din Canada, scor 1-6, 7-5, 2-6, dar a fost protagonista unei reveniri spectaculoase în setul al doilea.

Prima româncă ce şi-a jucat şansa calificării în sferturi a fost Irina Begu, în faţa canadiencei Eugenie Bouchard şi a „Armatei lui Genie”, titulatura sub care sunt reuniţi suporterii jucătoarei de pe locul 7.
Irina Begu a început mai mult decât timid partida, cedând primul set cu 6-1 şi primele trei jocuri din setul al doilea. A fost momentul în care Begu şi-a dat seama că nu mai are nimic de pierdut, a ridicat extraordinar nivelul  şi a câştigat la rându-i cinci jocuri consecutive, trecând la conducere: 5-3! Bouchard a revenit la 5-5, dar a pierdut cu 7-5 în faţa româncei, moment în care a cerut o pauză. La vestiare, canadianca „s-a certat” în oglindă. „M-am uitat lung la mine şi mi-am spus: <Genie, e inacceptabil, e cazul să te trezeşti!>. Am învăţat mlte din acest meci şi sper să nu mai ajung în situaţia asta”, a afirmat Bouchard, care şi-a impus ritmul în decisiv şi a încheiat cu 6-2 meciul.
Pentru Irina Begu rămâne totuşi cea mai bună performanţă a carrierei într-un turneu de Grand Slam, iar bucureşteanca se întoarce acasă cu un premiu de 123.500 de euro şi 240 de puncte WTA, care o vor urca de pe locul 42 în clasamentul fetelor până în jurul poziţiei 35.
N-a bătut-o pe Şarapova
Cât despre Bouchard, ea va juca în sferturile de finală ale Grand Slamului de la Melbourne cu Maria Şarapova. La fel ca Halep, Eugenie nu a reuşit încă să o bată pe rusoaică, scorul fiind 3-0 în favoarea “Mashei”. “Cred că meciul de la Roland Garros a fost mai strâns şi mai cred că am progresat de atunci. E extraordinar să joci împotriva celor mai buni adversari şi sunt pregătită să-mi joc şansa în faţa ei”, a prefaţat canadianca de 20 ani confruntarea cu Şarapova.

128 de minute a durat meciul dintre Irina Begu şi Eugenie Bouchard.  Setul al doilea a fost cel mai disputat – 62 de minute

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite