Australian Open 2015. Ce au declarat Djokovici şi Murray după al cincilea titlul câştigat de sârb la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murray a recunoscut superioritatea lui Djokovici
Murray a recunoscut superioritatea lui Djokovici

Dacă pentru Novak Djokovici finala de la Australian Open a fost de-a dreptul "epuizantă", pentru Andy Murray duelul cu liderul ATP a reprezentat un bun prilej pentru a progresa.

După 3 ore şi 39 de minute de joc, Novak Djokovici a reuşit să-l învingă pe Andy Murray în finala Australian Open, la capătul unui meci fabulos, în care primele două seturi s-au decis la tie-break.

Chiar dacă a fost fericit pentru al cincilea titlul câştigat la Melbourne, sârbul nu a ascuns că finala l-a epuizat atât fizic, cât şi mental. "A fost un meci la fel ca finala Australian Open din 2013, în care primele două seturi au durat peste două ore. De această dată primele două seturi au durat două ore şi jumătate. Foarte solicitant fizic. Epuizant. Bineînţeles că amândoi am avut momente dificile fizic. S-a văzut că aveam probleme pe finalul setului doi şi la începutul celui de-al treilea. Mă simţeam foarte obosit şi aveam nevoie de timp să mă adun şi să îmi revin. Ceea ce am şi făcut. Cred că amândoi am folosit tot repertoriul de lovituri. Sper că toţi cei care au urmărit meciul l-au urmărit cu plăcere. Pentru mine a fost categoric epuizant", a explicat Djokovici pentru site-ul ausopen.com.

În schimb, Andy Murray a acceptat superioritatea adversarului şi a precizat că meciurile disputate la Australian Open au reprezentat un bun prilej de a-şi testa nivelul. "Au fost două săptămâni foarte bune faţă de cum eram acum vreo două luni. Este o diferenţă foarte mare. Joc mult, mult mai bine în aproape toate privinţele. Mă mişc mai bine. Mă simt mai bine, sunt mai încrezător. Psihic m-am simţit mult mai puternic decât eram la sfârşitul anului trecut. Pentru mine au fost două săptămâni pozitive. Novak a câştigat turneul de cinci ori. Evident, nu este nicio ruşine să pierzi în faţa lui. Motivul pentru care am pierdut meciul nu a fost unul de ordin fizic. Ştiu cum mă simt acum şi cum m-am simţit după meciul cu Novak de la US Open. Da, nu am probleme fizice, mă simt bine acum. Chiar el a părut să aibă mai multe probleme. Este un progres pentru mine. În plus, am simţit că am avut mai multe oportunităţi în acest meci faţă de New York", a comentat Murray.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite