Au împăcat şi capra şi varza: ce soluţie de compromis au găsit cei de la Steaua şi naţională pentru a stinge un conflict

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru va juca şi în amicalele naţionalei şi în cele ale Stelei
Keşeru va juca şi în amicalele naţionalei şi în cele ale Stelei

După ce Anghel Iordănescu a convocat opt fotbalişti de la campioana României, bucureştenii au reacţionat vehement, spunând că programul lor de pregătire va fi dat peste cap. Pe ultima sută de metri însă, părţile au ajuns la o înţelegere.

Selecţionata divizionară a României va efectua, între 3 şi 15 februarie, un stagiu de pregătire în Antalya, iar Anghel Iordănescu a anunţat, astăzi, lotul de 25 de jucători cu care va ataca partidele de verificare cu Bulgaria (7 debruarie), Sioni Bolnisi (Georgia, 10 februarie) şi Moldova (14 februarie).

Având în vedere că Steaua are opt jucători convocaţi în lotul divizionar, antrenorul Costel Gâlcă a fost pus în faţa unei situaţii disperate: el se vedea nevoit să joace testele cu ŢSKA Sofia (3 februarie), Sparta Praga (6 februarie) şi NK Maribor (9 februarie), fără fotbaliştii convocaţi de Iordănescu.

După un război al declaraţiilor în ultimele zile, în această seară, preşedintele Stelei a anunţat la gsp.ro că bucureştenii s-au înţeles cu stafful naţionalei, găsind o soluţie de compromis.

Ce a spus?

„Discuţiile au fost foarte serioase. Interesul e de partea clubului pentru a face o pregătire centralizată, dar în acelaşi timp să nu sufere echipa naţională. Am stabilit să fie convocaţi toţi jucătorii, cei opt, la lotul naţional, dar la meciurile pe care le disputăm noi să ni se pună la dispoziţie un număr de jucători astfel încât să nu fie afectat nici meciul cu Bulgaria şi nici amicalele noastre care sunt deja programate. Aşa că discuţiile pe care le-am avut timp de mai multe zile au reliefat faptul că interesul naţional e mai presus de al oricărui club. Am găsit soluţia pentru a putea să jucăm şi noi şi echipa naţională într-o formulă care să avantajeze ambele părţi“, a spus Valeriu Argăseală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite