Aşa a ajuns fotbalul românesc: ştim când începe Liga a II-a, dar nu ştim câte echipe şi serii va avea. Explicaţiile haosului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Într-o perioadă în care formaţiile din primul eşalon se chinuiesc pentru a „supravieţui“, situaţia e de-a dreptul tragicomică în eşaloanele inferioare.

Vicecampioana Ligii I, ASA Târgu-Mureş, e aproape de colaps, iar bilanţul financiar al primului eşalon, publicat de „Forbes“, reflectă foarte bine dimensiunile dezastrului în campionatul intern.

În ciuda nivelului scăzut şi a lipsei banilor, în Liga I măcar ştim pe câte echipe ne putem baza şi cum va fi formatul competiţional. Din păcate, în liga secundă, aceste coordonate reprezintă acum nişte necunoscute, după cum a mărturisit pentru Mediafax Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF).  

Ce a spus?

„Am fixat datele ediţiei 2015-2016 pentru Liga a II-a şi a III-a. Aşadar, Liga a II-a va începe la 29 august, iar Liga a III-a în 28 - 29 august, pentru că echipele din acest eşalon au posibilitatea de a juca meciurile la cerere şi vinerea“, şi-a început discursul şeful de la „Casa Fotbalului“.

Burleanu a vorbit şi despre felul în care ar putea arăta liga secundă, începând din această vară.

„O să avem o întâlnire în perioada imediat următoare, dar mă gândesc la faptul că majoritatea cluburilor de Liga a II-a împărtăşesc ideea de a avea două serii în noul sezon. Punctul meu de vedere e public de acum un an. Am spus că pentru a creşte gradul de interes al ligii secunde avem neapărată nevoie de o reorganizare a sistemului competiţional, dar nu numai. Salvarea Ligii a II-a nu constă numai în reducerea numărului de echipe pentru a avea o singură serie, ci şi la o strategie pentru Liga a II-a. Vrem să vedem dacă reuşim să organizăm o vânzare a drepturilor TV pentru Liga a II-a. Pentru că azi drepturile TV aparţin individual cluburilor şi pentru a organiza o licitaţie acestea trebuie cedate către FRF“, a spus Burleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite