Arena Naţională se redeschide până la România - Spania! Anunţul ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După presiuni imense din partea oficialilor de la FRF şi LPF, dar şi presiuni politice, Arena Naţională este pe cale să se redeschidă.

Reăreyentanţii ISU au făcut ieri o vizită la Arena Naţională, împreună cu reprezentanţi ai Guvernului şi ai FRF. Aceştia au declarat că există în acest moment o lege trecută prin Camera Deputaţilor care prevede ca toate unităţile fără autorizaţie de securitate la incendiu să funcţioneze pe răspunderea proprietarului sau beneficiarului până pe 31 decembrie 2016. 

După promulgarea acestei legi, Arena Naţională va fi redeschisă în timp util pentru a găzdui partida cu Spania de pe 27 martie. 

"Aspectele de legalitate vizează unele modificări legislative, adoptate ieri (n.r.- miercuri) în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, în ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă 52 din 2015 pentru modificarea şi completarea Legii 307 privind apărarea împotriva incendiilor. La legea de adoptare a acestei ordonanţe, au fost propuse mai multe amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare în legalitate pentru obiectivele care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum este şi Arena Naţională. Aceste obiective au obligaţia de a obţine acest act până la 31 decembrie 2016. Până la acest termen, obiectivele funcţionează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurărilor măsurilor de securitate la incendii. Nu se supun la aceste excepţii acele obiective la care se constată încălcarea gravă a securităţii la incendiu. Acelea vor fi oprite de la funcţionare, dar nu este cazul Arenei Naţionale. Nu există o solicitare de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu. În momentul în care vom avea o asemenea solicitare, cu toată documentaţia si cu întrunirea condiţiilor legale, vom analiza şi vom decide în ceea ce priveşte emiterea acestui document", a declarat colonelul Benone Duduc, adjunctul ISU.

Cel mai mare stadion din România a fost închis după tragedia din clubul Colectiv, la finalul lunii octombrie a anului trecut. Arena Naţională a fost inaugurată în septembrie 2011, fiind construită în locul fostului stadion "Lia Manoliu". Pe 9 mai 2012, Arena Naţională a găzduit finala Europa League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite