ANALIZĂ Opt tenismene au şanse să ocupe locul unu WTA după US Open, Simona Halep pleacă din pole-position

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărţile se amestecă din nou înaintea ultimului Grand Slam al anului, iar la finalul competiţiei newyorkeze putem avea un nou lider WTA.

Înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, care începe luni, 28 august, opt tenismene luptă pentru trofeu, dar şi pentru a şansa de a urca pe primul loc WTA sau de a se menţine pe această poziţie, în cazul Karolinei Pliskova.

Pliskova şi Kerber, care şi-au disputat finala anul trecut, au cele mai multe puncte de apărat şi de aceea într-un clasament virtual Simona Halep ocupă deja locul unu WTA. Cu atât avansează mai mult spre fazele finale, cu atât românca va avea şanse mai mari de a-şi îndeplini acest vis, iar un triumf la US Open ar fi cu adevărat succesul perfect.

Însă pentru Halep primul obstacol e şi unul înalt, românca fiind aşezată faţă în faţă în turul unu cu Maria Şarapova, una dintre puţinele tenismene de top pe care nu le-a bătut încă. 

În clasamentul virtual alcătuit de WTA,  Simona Halep are 5965 de puncte, cu 165 mai multe faţă de Garbine Muguruza, pe care o va putea întâlni în semifinale şi care i-a administrat o lecţie în finala de la Cincinnati. În această ierarhie urmează Svitolina şi abia apoi Pliskova, liderul oficial al WTA, care are de apărat 1300 de puncte la US Open, din postura de finalistă a ediţiei trecute.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite