ANALIZĂ De ce poate fi considerat Vlad Chiricheş turist în Liga Campionilor. Fundaşul român merge în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Chiricheş este singurul fotbalist român care vede primăvara Ligii Campionilor, ediţia 2016-2017, unde s-a calificat alături de Napoli.

Echipa sa, Napoli, a obţinut biletele pentru optimi, după ce a învins în deplasare cu 2-1 pe Benfica, câştigând astfel grupa B. Chiricheş este însă mai degrabă turist în această competiţie, ţinând cont că a jucat un singur meci diaputat de echipa sa din cele şase pe care le-a avut în grupă. Iar partida cu pricina nu i-a adus o nicio laudă, întrucât Napoli a pierdut pe teren propriu, scor 2-3 cu Beşiktaş. În rest, internaţionalul român, a fost rezerva cuplului Albiol – Koulibaly, care face legea în defensiva napoletanilor şi în campionat. Norocoasa grupei este însă Benfica. Lusitanii au beneficiat de înfrângerea aspră administrată de către Dinamo Kiev turcilor de la Beşiktaş, scor 6-0, astfel că Benfica merge mai departe şi în condiţiile în care a pierdut pe teren propriu. Dinamo era eliminată înainte de această etapă, însă ucrainenii au făcut cea mai bună partidă din actuala lor campanie europeană. Meciul de Kiev n-a avut istoric, deoarece turcii au rămas în zece oameni în minutul 29, la scorul de 1-0. Ei au terminat partida în nouă jucători, după ce un al doilea fotbalist a văzut şi el „roşu“, în minutul 56, când tabela arăta 4-0.
 

Moţi, Keşeru şi Prepeliţă merg în Liga Europa
Dacă Vlad Chiricheş vede primăvara Ligii Campionilor, sperând să nu mai lustruiască banca de rezerve a napoletanilor, alţi trei fotbalişti români au ajuns în 16-imile Ligii Europa. Ludogoreţ, cu Moţi integralist şi cu Keşeru introdus în minutul 90+5, a condus de două ori la Paris, însă ultima dată a fost egalată în minutul 90+2. Chiar şi aşa, cu acest 2-2 în faţa celor de la PSG, campioana Bulgariei s-a clasat pe 3 şi îşi va continua parcursul continental în Liga Europa, deoarece Arsenal a demolat-o pe Basel, chiar pe terenul acesteia, scor 4-1 şi i-a scos pe elveţieni din compatiţie.
Rostov a fost a treia echipă din Estul Europei care a avut motive de bucurie. Vicecampioana Rusiei avea nevoie de punct pe terenul celor de la PSV Eindhoven pentru a termina pe 3, iar meciul s-a încheiat 0-0, spre satisfacţia oaspeţilor. La Rostov, Prepeliţă a rămas pe banca de rezerve.


Messi se apropie de Ronaldo

Argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi-a consolidate poziţia de cel mai bun marcator din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Marcator în partida cu Borussia Moenchengladbach, disputată marţi seara, el a ajuns la un total de 93 de goluri înscrise în această competiţie, cu doar două mai puţin decât marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Messi are zece goluri în acest sezon al Ligii Campionilor, dar adevăratul erou al meciului a fost turcul Arda Turan, care a reuşit un hatt-trick în numai 17 minute, punctând în minutele 50, 63 şi 67. Pe locul doi în clasamentul golgheterilor din Ligă se află Cavani (PSG) – 6 goluri, iar pe trei Lewandowski (Bayern Munchen) – 5 goluri.  Până la partida de aseară, Real – Dortmund, disputată după închiderea ediţiei, Ronaldo nu marcase decât de două ori în Liga Campionilor.

Echipe calificate în primăvara Ligii Campionilor
Atletico Madrid,  Borussia Dortmund, Arsenal Londra, Paris Saint Germain, Bayern Munchen, FC Barcelona, Manchester City, AS Monaco, Real Madrid, Leverkrusen, Leicester City, Juventus, Napoli, Benfica
Echipe calificate în Liga Europa
Borussia Mönchengladbach, Ludogoreţ Razgrad, Rostov, Beşiktaş
Partidele din grupele E, F, G şi H se dispută diseară

Liga Campionilor, marţi

Grupa A

PSG - Ludogoreţ 2-2
Cavani 61, Di Maria 90+2 / Misidjan 15, Wanderson 69

Basel - Arsenal 1-4
Doumbia 78 / Perez 8, 16, 47, Iwobi 53

Clasament: 1. Arsenal 14p, 2. PSG 12p, 3. Ludogoreţ 3p, 4. Basel 2p

Grupa B

Dinamo Kiev - Beşiktaş 6-0
Besedin 9, Yarmolenko 30-penalty, Buyalskyy 32, Gonzalez 45+3, Sydorchuk 60, Moraes 77

Benfica - Napoli 1-2
Jimenez 87 / Callejon 60, Mertens 79

Clasament: 1. Napoli 11p, 2. Benfica 8p, 3. Beşiktaş 7p, 4. Dinamo Kiev 5p

Grupa C

Barcelona - Gladbach 4-0
Messi 16, Turan 50, 53, 67

Manchester City - Celtic 1-1
Iheanacho 8 / Roberts 4

Clasament: 1. Barcelona 15p, 2. Manchester City 9p, 3. Gladbach 5p, 4. Celtic 3p

Grupa D

Bayern Munchen - Atletico Madrid 1-0
Lewandowski 28

PSV Eindhoven - Rostov 0-0

Clasament: 1. Atletico Madrid 15p, 2. Bayern Munchen 12p, 3. Rostov 5p, 4. PSV 2p

Primele două clasate merg în optimile Ligii Campionilor, iar cea de-a treia în 16-imile Ligii Europa
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite