Alegeri la Federaţia de Lupte. Răzvan Pîrcălabu promite organizarea unui Campionat European la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Pîrcălabu are 34 de ani şi este manager general la lupte la clubul Steaua FOTO prosport.ro
Răzvan Pîrcălabu are 34 de ani şi este manager general la lupte la clubul Steaua FOTO prosport.ro

Vineri dimineaţă, Federaţia Română de Lupte îşi va alege un nou preşedinte. Cristian Poteraş, fost primar al sectorului 6 din Capitală, nu mai candidează, deoarece vizează un post în forul european de conducere al luptelor.

În aceste condiţii, Răzvan Pîrcălabu, vicepreşedinte al FR de Lupte, pare favorit la şedia Federaţiei, chiar dacă, Vasile Puşcaşu, contracandidatul său, are de partea sa un trecut frumos ca sportiv, fiind campion olimpic la Seul, în1 988. Pârcălabu susţine că are un program amplu şi sănătos, care ar putea readuce luptele româneşti în prim–plan.


De ce ar veni copiii să practice acest sport?
Pentru că se dezvoltă într-un mediu sănătos şi au şansa să câştige mulţi bani. În Germania, unde e cel mai puternic campionat din lume, se pot câştiga în jur de 1.000 de euro pe meci. Pot lupta şi în România, şi în Germania, regulamentul permite şi mai câştigă un ban.

Este recunoscută dominaţia sportului sovietic de-a lungul timpului. Mai este valabil acest lucru?
Ruşii şi azerii domină. Rusia primeşte pentru acest sport patru milioane de dolari anual, nu e puţin lucru. În Azerbaidjan dacă mergi pe stradă vei vedea că unul din trei oameni are urechi de luptător.

Veţi fi urmaşul lui Cristian Poteraş...
Am făcut parte din aceeaşi echipă, dânsul ca preşedinte, eu ca vice. Domnul Poteraş vizează un post în biroul forului european şi apoi în cel al forului mondial de lupte. Are şanse să ajungă acolo şi pe noi ca federaţie naţională ne-ar ajuta foarte mult acest lucru. Dacă nu ai un om în forul internaţional nu ai forţă în lume.

Care e viitorul luptelor în România? Vasile Puşcaşu, contracandidatul dumneavoastră, susţine că a fost cel mai prost ciclu olimpic din istoria luptelor.
Dar dânsul nu are nicio responsabilitate? Cine a condus până la finalul anului 2011? Nu a avut dânsul funcţia de secretar general?

Dumneavoastră aţi avut funcţia de vicepreşedinte, nu aţi avut un cuvânt de spus?
Cu toţii purtăm o parte din vină. Am avut o parte din vină. Şi eu, şi Poteraş am mers pe mâna dânsului, însă în timp am văzut că aveam altă viziune, moment în care a început să ne saboteze. El poartă o parte din vină, din cauza lui a început declinul luptelor româneşti şi nu a făcut nimic să îl oprească.

Care sunt realizările dumneavoastră în acest ciclu olimpic?
Am mutat toate centrele olimpice în capitală, la Liceul Mircea Eliade. Aici avem o bază modernă, dotată cu cantină, centre de recuperare medicală, sală de antrenament. Am făcut această mutare în interesul sportului pe care îl susţin, chiar dacă i-a nemulţumit pe unii antrenori, susţinători ai adversarului meu.  Pe vremea în care era secretar domnul Puşcaşu, erau loturi de cadeţi şi junioare care participau la campionate mondiale şi europene fără să fie pregătiţi corespunzător. Dacă nu îţi cunoşti adversarii, cum să faci performanţă?

Ce planuri aveţi în situaţia în care veţi fi ales preşedinte?
În maximum trei ani vreau să organizăm un campionat european se seniori la Bucureşti şi vreau să trimit cât mai mulţi tineri la turnee, ca să câştigăm o medalie la Jocurile Olimpice din 2016. Vreau ca antrenorii şi sportivii să aibă contracte făcute şi să îi motivăm financiar. Am trecut prin situaţia în care investim bani buni într-un sportiv şi acesta să plece să muncească în străinătate cu şase luni înainte de Olimpiadă!

Care este echipa cu care vreţi să conduceţi în cazul în care veţi câştiga?
În funcţia de vicepreşedinţi mizez pe Mugurel Dumitru şi Lucian Luca, doi oameni de afanceri cu perspective. În funcţia de secretar general va fi fostul medaliat olimpic Vasile Andrei, iar ca manager federal va veni Alin Grigore. Sub aceştia vor fi trei antrenori federali, pentru fiecare stil.

Ce avantaje vă aduce această funcţie?
Nu am ce bani să câştig, eu conduc deja un holding cu sute de angajaţi. Eu vreau să mă ocup de lupte pentru a arăta că tinerii pot construi şi conduce ceva. Apoi, vreau să duc tradiţia familiei mai departe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite