Ajutată de rivale, Simona Halep rămâne în Top 5 mondial. Se face o schimbare importantă la vârf în tenisul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei victorii şi o înfrîngere. Acesta este bilanţul Simonei Halep la Indian Wells, acolo unde avea de apărat titlul câştigat anul trecut.

Halep a trecut de Vania King, Ekaterina Makarova şi Barbora Strycova şi a pierdut în sferturile de finală în faţa Serenei Williams. E a pierdut 1000 de puncte WTA şi în locul lor apus alte 210. Deşi diferenţa este foarte mare, Simona Halep a reuşit să-şi păstreze locul 5 în topul mondial WTA. 

Asta pentru că principalele ei urmăritoare au capotat şi n-au putut să aibă un traseu care să le permită să treacă înaintea ei. Ultima jucătoare care ameninţa poziţia Simonei este Petra Kvitova, dar ea a fost învinsă în sferturi la Indian Wells, de Agnieska Radwanska, astfel că rămâne şi ea în spatele lui Halep. La fel ca şi Carla Suarez Navarro, Belinda Bencic, Roberta Vinci sau Venus williams. Plus Maria Şarapova, care este suspendată.  

La următorul turneu la care va participa, cel de la Miami, Simona Halep are de apărat 390 de puncte. Apoi însă, la turneele pe zgură, Stuttgart, Madrid şi Roma, ea are şansa de a acumula puncte pentru că anul trecut n-a reuşit mare lucru în aceste competiţii. Pentru  Halep important ar fi să intre între primele patru jucătoare ale lumii până la Roland Garros, următorul Grand Slem al anului. În acest fel ea ar evita o întâlnire cu Serena Williams mai devreme de semifinale.

De luni, în ierarhia WTA se va produce o schimbare importantă. Poloneza Agnieska Radwanska va deveni numărul doi mondial, luând locul nemţoaicei Angelique Kerber, câştigătoarea de la Australian Open. Radwanska a mai fost numărul 2 în 2012. Kerber va trece pe trei, Muguruza va rămâne pe locul 4, iar Halep pe locul 5.  

FOTO Imaginea de mii de likeuri. Ce au făcut Simona Halep şi Darren Cahill în timpul meciului cu Serena Williams 

"Le cer scuze românilor" Vezi AICI ce adeclarat Serena Williams după ce a trecut de Simona Halep

Vezi AICI rezumatul VIDEO al meciului dintre Simona Halep şi Serena Williams şi o lovitură superbă a jucătoarei noastre

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite