Adrian Mutu revine în Liga I după 14 ani şi trei luni. Doar nouă fotbalişti, care au jucat contra lui mai sunt în activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
adrian mutu petrolul FOTO Răzvan Păsărică

Adrian Mutu s-a întors acasă şi speră să-şi încheie cariera en-fanfare la Petrolul, formaţie pentru care a semnat un contract pe un an şi jumătate. Fotbalistul de 35 de ani va juca duminică, la Braşov (ora 20.30, DigiSport) primul meci oficial pentru noua sa echipă, la mai bine de 14 ani de când a plecat din campionatul intern.

Ultima partidă a „Briliantului” în Liga I datează de pe 20 noiembrie 1999, când Mutu a fost titular în partida Dinamo – Farul 4-0 şi a marcat două goluri, ambele din penalty. 

În total, în campionatul României, Adrian a jucat 88 de meciuri (47 pentru FC Argeş şi 41 pentru Dinamo) şi a marcat de 43 de ori (14 goluri pentru FC Argeş şi 29 pentru Dinamo). 

Mutu va fi nu doar titular în primul meci al Petrolului, ci şi căpitan de echipă, iar antrenorul şi prietenul său, Cosmin Contra, spune că a fost foarte mulţumit de atitudinea sa în pregătiri. 

„Adi a fost printre primii în tot ceea ce a făcut. I-am dat banderola, pentru că e un tip care vorbeşte mult şi eu aveam nevoie de un asemenea jucător. Se simte prezenţa lui atât în vestiar, cât şi pe teren. Despre Mutu se pot spune multe, dar numai că n-are golul în sânge nu. Tot ce-mi doresc de la el e să dea de cinci ori mai multe goluri decât în pregătiri, când a dat numai trei”, a punctat Contra. 

Numirea lui Mutu în funcţie de căpitan al „lupilor” n-a provocat rumoare în vestiar, deoarece el e şi cel mai bătrân jucător al echipei, e unul dintre golgheterii naţionalei (35 de goluri la fel ca Hagi) şi a jucat la echipe celebre, precum Inter, Parma, Chelsea, Juventus ori Fiorentina. 

Totuşi, există colegi de-ai săi care au călcat şi ei în vestiare celebre, Geraldo, spre exemplu, jucând la Benfica, Teixeira la PSG, iar Albin la Espanyol Barcelona.    

De la plecarea lui Mutu din Liga I, foarte multe lucruri s-au schimbat, iar puţini sunt foştii fotbalişti sau coechipieri care încă mai joacă. 

Dani Coman (Astra) şi Nicolae Dică (Viitorul) au fost colegi cu el la FC Argeş, iar din cei pe care i-a avut adversari mai sunt activi Costin (Oţelul), Stanca (Pandurii), Cânu şi E. Jula (Ceahlăul), Todea (Gaz Metan), Sânmărtean (Steaua) şi Buga (FC Braşov).

198 de goluri a marcat Mutu în toată cariera lui pentru echipele de club la care a jucat

echipe Mutu
Etapa a 20 a si clasament
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite