Adio tuturor africanilor în Liga I! LPF a luat o măsură extrem de importantă pentru viitorul fotbalului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a luat azi câteva măsuri menite să redimensioneze fotbalul românesc.

Astfel, s-a menţinut decizia organizării Ligii cu 14 echipe din sezonul viitor, ceea ce înseamnă că la finalul returului vor cădea şase echiep în Liga a II-a şi vor intra două în prima Ligă. De la anul se va juca în sistem play-off şi play out."În play-off vor intra echipele de pe locurile 1-6, iar în play-out echipele de pe locurile 7-14. În ceea ce priveşte punctajul: în play-off şi play-out se va intra cu jumătate din punctele obţinte în sezonul regulat. E modelul belgian, despre care am vorbit şi acum câteva luni. În zilele următaore vom discuta cu FRF, pentru ca în Comitetul Executiv din luna februarie toate aceste propuneri să fie votate", a declarat Justin ştefan, secretarul general al LPF. 

O măsură extrem de importantă a fost propusă în ceea ce priveşte încurajarea folosirii fotbaliştilor români şi a promovării tinerilor. "Devine obligatoriu ca în lotul de 25 să fie patru jucători formaţi la nivel naţional şi alţi patru care să fie formaţi la nivel local. Jucătorii străini din afara UE vor putea fi transferaţi în Liga 1 doar dacă în anul anterior au avut minim trei selecţii la echipa naţională", a spus oficialul LPF. Ultima partea a acestei reglementări va face ca în Liga I să nu mai vină tot felul de fotbalişti africani, cu valoare mai mult sau mai puţin îndoielnică, care să ocupe locurile  fotbaliştilor români. În aceeaşi situaţe se vor afla şi sud-americanii, care sunt totuşi în număr mai mic. Există însă posibilitatea ca unii dintre aceştia să aibă cetăţenii europene şi astfel să poată dribla această măsură.

6 jucători din Liga I participă la Cupa Africii, în condiţiile în care în campionatul României sunt peste 35 de jucători care provin de pe Continentul Negru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite