Răzvan Burleanu, candidat la alegerile FRF: „Gică Popescu a falimentat toate proiectele în care a fost implicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, candidat la alegerile FRF FOTO David Muntean
Răzvan Burleanu, candidat la alegerile FRF FOTO David Muntean

Răzvan Burleanu, contracandidatul lui Gică Popescu la alegerile Federaţiei Române de Fotbal, a discutat cu redactorul-şef al secţiunii de sport, Iulian Anghel şi ziaristul sportiv Alexandru Ştefan, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Răzvan Burleanu: „În ultimii cinci ani am pus pe picioare un proiect sportiv: minifotbalul, care a înregistrat mari succese atât la nivel naţional, cât şi european. Acestui proiect mi-am dedicat ultimii cinci, şase ani de zile.

În momentul în care am început proiectul, doar patru ţări erau membre, iar astăzi Federaţia Europeană de minifotbal se bucură de recunoaştere de la cele mai importante Guverne din Europa.

Am un feedback pozitiv din partea iubitorilor de fotbal pentru candidatura la FRF. Fotbalul aparţine tuturor, nu este o afacere. Fotbalul riscă să ajungă într-o situaţie asemănătoare Oltchimului şi CFR Marfă, din cauza incompetenţei şi corupţiei. Nu cred că alegerile FRF vor fi în ianuarie, cred că vor fi în luna martie. Mi-e foarte dificili să spun acum pe cine mizez, totul se va juca în ultima zi, cum a fost şi la alegerile LPF. Perioada următoare e dedicată întâlnirilor cu toţi membrii afiliaţi ai federaţiei pentru a le prezenta viziunea mea generală asupra modului în care fotbalul românesc trebuie condus. Este nevoie de cineva din afara sistemului. În mod sigur există o echipă, nu sunt singur. În momentul de faţă, FRF se comportă ca un aspirator de resurse. Acest sistem poate fi destructurat în 2014.

Gheorghe Popescu a fost un mare jucător, nu se califică pentru a administra şi a conduce FRF, a falimentat toate proiectele în care a fost implicat. Patronii echipelor de fotbal şi-ar lăsa afacerile să fie administrate de Gică Popescu?

Steaua şi Dinamo sunt proiecte de succes, pentru că au înţeles unde trebuie intervenit şi au asigurată durabilitatea în fotbalul românesc. Chiar dacă voi câştiga, chiar dacă nu, voi rămâne implicat în fotbal- Este o important să ai studii superioare pentru conducerea unor instituţii, mai ales la FRF, care e aproape de colaps. FRF a avut un manager defectuos, care nu a reuşit şi să înveţe să-şi europenizeze structura.

Pentru mine, această funcţie nu reprezintă un colac de salvare, ci oportunitatea de a adăuga un plus de valoare. Aceasta e alegerea pe care membrii afiliaţi trebuie să o facă. Mesajul meu general e: mingea e la tine, fă-o să conteze“.

Răzvan Burleanu despre lupta cu Gică Popescu pentru alegerile FRF


Burleanu, un tânăr subţirel cu ochelari de intelectual, nu s-a sfiit să-l pună la colţ pe omul care a jucat de 115 ori pentru naţionala României. El susţine că Gică Popescu „are palmares penal, un liceu industrial la bază şi numeroase eşecuri financiare în afacerile pe care le-a derulat”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite