„Adevărul“ a avut dreptate: Concordia Chiajna n-are voie să joace în Liga I. Cum ne-am ales cu o altă anomalie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Chirilă, antrenor Concordia Chiajna
Ionuţ Chirilă, antrenor Concordia Chiajna

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anulat barajul Rapid – Chiajna, care n-avea nicio bază legală. Drept urmare, giuleştenii au fost retrogradaţi din prima ligă. Acum, ne putem confrunta cu o altă situaţie penibilă: orice club poate contesta, tot la TAS, prezenţa Concordiei în primul eşalon.

Un comunicat postat pe site-ul oficial FRF, la 14 mai, precizează că, pentru a evolua în primul eşalon, orice club trebuie să îndeplinească cumulativ două condiţii: 

*Să se claseze pe locurile 1-14

*Să aibă licenţă de Liga I

După cum a scris „Adevărul“ în ediţia de luni, în cazul Chiajnei, prima condiţie nu s-a îndeplinit, ilfovenii terminând ediţia trecută de campionat pe poziţia a 15-a. Concordia a obţinut acum la TAS anularea barajului cu Rapid, însă şi prezenţa ei în primul eşalon reprezintă o ilegalitate. De aceea, teoretic, dacă un alt club din Liga I va contesta la TAS dreptul Chiajnei de a evolua în primul eşalon, sunt şanse mari ca acel club să aibă câştig de cauză şi să obţină şi excluderea Concordiei din campionat! „Adevărul“ a scris în ediţia de ieri despre faptul că, regulamentar, echipa antrenată de Ionuţ Chirilă nu poate activa în primul eşalon. Mircea Sandu a confirmat această variantă.

„TAS a greşit când a înlocuit Rapidul cu Chiajna în prima ligă. TAS a dat o hotărâre care încalcă condiţiile impuse de regulamentele si de statutele noastre. Chiajna nu îndeplineşte criteriile pentru a juca in Liga I“, a precizat „Naşul“. 

Altă confirmare: n-au avut avocat la TAS

Totodată, „Adevărul“ a dezvăluit că, în Elveţia, Concordia Chiajna a fost reprezentată de un superavocat, care a lucrat timp de patru ani la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. De partea cealaltă, FRF, care prin Comitetul Executiv, a creat acel baraj neregulamentar, nici n-a avut vreun avocat, atunci când s-a judecat cazul! Mircea Sandu a confirmat şi această variantă: „Nu suntem obligaţi să trimitem avocaţi. Am dat punctul nostru de vedere la TAS şi aia a fost apărarea“.

De ce a tratat FRF atât de superficial cazul? Fiindcă Mircea Sandu a fost împotriva barajului şi era conştient că n-are nicio şansă la TAS, având în vedere că hotărârea Comitetului Executiv a fost una neregulamentară. Întrebat de ce acum FRF nu atacă decizia TAS, care a readus Chiajna în Liga I, fără ca ilfovenii să îndeplinească normele legale, „Naşul“ a răspuns scurt: „Fiindcă m-am săturat să stau toată ziua să mă judec pe la TAS“.

„Naşul“ avertizează: „Rapid riscă să dea faliment sau să aibă soarta Craiovei“

Preşedintele FRF a insistat că, dacă formaţia giuleşteană va acţiona federaţia în instanţă, aşa cum a anunţat, ea va fi dezafiliată. „Daca Rapid ne dă în judecată, va avea soarta Craiovei, de fapt, soarta oricărui membru afiliat“, a precizat Sandu. El nu e optimist că bucureştenii vor evolua în „B“: „Ce a lăsat Copos în urmă e tare greu de acoperit. Mi-e tare frică să nu falimenteze Rapidul şi să meargă în liga a 5-a“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite