Şansă mare pentru naţionala Under 19. FRF încearcă să facă o mutare care să ajute România să ajungă la turneul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala Under 19
Naţionala Under 19

Naţionala Under 19 a România este una dintre cele mai performante în acest moment, obţinând calificarea en-fanfare la Turul de Elită.

Tinerii tricolori, antrenaţi de Adrian Boiangiu, au câştigat la pas grupa din Grecia, cu trei victorii şi un golaveraj de 12-2, fiind după Germania, cea mai prolifică echipă de pe continent. 

România a învins cu 2-1 Grecia, cu 2-1 Rusia şi 8-0 Gibraltar şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor pentru Turul de Elită. Aceasta va avea loc pe 6 decembrie, iar în urne vor fi 28 de formaţii, care vor fi împărţite în şapte grupe. Numai echipa de pe primul loc din fiecare grupă va merge la turneul final, care se va desfăşura în Finlanda, între 16 şi 29 iulie 2018, şi unde va fi şi ţara gazdă.

 După tragerea la sorţi de pe 6 decembrie, UEFA va stabili ţările care vor găzdui cele şapte tururi de elită, iar FRF încearcă să convingă forul european ca România să găzduiască grupa din care vor face parte tricolorii. Reuşita acestui demers ar aduce un avantaj important tricolorilor. 

Echipele calificate la Turul de Elită:  

Grupa 1:Danmarca, Letonia

Grupa 2:Germania, Polania

Grupa 3:Cehia, Scoţia

Grupa 4:Olanda, Ungaria

Grupa 5:Macedonia, Belgia

Grupa 6:Austria, Kosovo

Grupa 7:Irlanda, Serbia

Grupa 8:Anglia, Bulgaria

Grupa 9: Italia, Suedia

Grupa 10:România, Grecia

Grupa 11:Franţa, Bosnia şi Herţegovina

Grupa 12:Ucraina, Norvegia

Grupa 13:Slovacia, Turcia

Calificate din oficiu: Spania şi Portugalia

Echipele care au fost în aceeaşi grupă în preliminarii nu vor putea fi repartizate în aceeaşi grupă la Turul de Elită, ceea ce înseamnă că România nu va mai putea juca împotriva Greciei.

Primele cinci echipe dintre cele opt calificate (semifinalistele de la Euro şi cel mai bun loc 3 din grupe) merg la CM U20 din 2019 (va avea loc în India, Peru sau Polonia)

Lotul României Under 19

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia)
Fundaşi: Vladimir Screciu (CSU Craiova), Tudor Băluţă (Viitorul), Robert Neciu (Viitorul), Constantin Dima (Sepsi), Denis Haruţ (ACS Poli Timişoara), Radu Boboc (Viitorul), Andrei Truşescu (AS Roma)
Mijlocaşi: Vlad Dragomir (Arsenal), Raul Vidrăşan (Viitorul), Olimpiu Moruţan (FC Botoşani), Alexandru Măţan (Viitorul), Liviu Gheorghe (Dinamo), George Merloi (Rennes), Dan Berci (Perugia), Ion Gheorghe (Dinamo)
Atacanţi: Robert Moldoveanu (Dinamo), Andrei Sîntean (Slavia Praga), Claudiu Micovschi (Genoa)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite